24 maart tot 3 april afsluitingen A1 richting Amersfoort/Almere en verbindingsweg A6-A1

foto van de nieuwe spoorbrug in knooppunt Muiderberg

Rijkswaterstaat werkt van 24 maart tot en 3 april aan het knooppunt Muiderberg. Om het werk uit te kunnen voeren, is de A1 richting Amersfoort/Almere van 24 maart tot en met 27 maart dicht tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg. Van 24 maart tot en met 3 april is de verbindingsboog van de A6 Almere naar de A1 richting Amersfoort dicht.

Overzicht van de werkzaamheden

Vrijdag 24 maart 21.00 uur tot maandag 27 maart 05.00 uur:

 • De A1 richting Amersfoort/Almere is dicht tussen knooppunten Diemen en Muiderberg.
  Verkeer wordt omgeleid via de A2, A12 en A27.
 • Om sluipverkeer te voorkomen, zijn de dorpskernen van Muiden en Muiderberg afgesloten voor doorgaand verkeer. Omwonenden hebben een toegangspas ontvangen.
 • Verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en ongeveer 60 minuten extra reistijd.
 • We slopen de oude rijloper die we gebruikten voor het verrijden van de nieuwe spoorbrug en verwijderen poeren (fundering) van de oude spoorbrug.
 • Van 27 tot 31 maart ronden we de sloopwerkzaamheden af. Hiervoor zijn geen afsluitingen nodig.

Vrijdag 24 maart 21.00 uur tot maandag 3 april 05.00 uur:

 • De verbindingsweg van de A6 Almere naar de A1 richting Amersfoort is dicht.
  Verkeer wordt omgeleid via de A6, A27 en A1.
 • We sluiten de nieuwe verbindingsboog van de A6 Almere naar de A1 richting Amersfoort aan op de verlegde A1. Om veilig te kunnen werken, is de huidige verbindingsweg afgesloten. Vanaf maandagochtend 3 april rijdt verkeer over de nieuwe verbindingsweg.

De A1 vanuit Amersfoort/Almere richting Amsterdam is gewoon open voor het verkeer.

 

Van 17 tot 27 maart werkt de provincie Utrecht aan de Vreelandbrug in de Provincialeweg (N201) in Vreeland. Vanwege de werkzaamheden op de A1 gaat het doorgaande verkeer vanuit Vinkeveen/Mijdrecht in het weekend van 24 tot 27 maart een andere omleidingsroute rijden: via de A2-A12-A27.

Animatie

Het ombouwen van knooppunt Muiderberg is een logistieke legpuzzel, die moeilijk in woorden te vatten is. Daarom maakten we een animatie, die laat zien hoe de verbouwing en de nieuwe verkeerssituatie er uitziet. Deze animatie is hier te bekijken.

Versneld afbouwen knooppunten Muiderberg en Diemen

Rijkswaterstaat legt de knooppunten Muiderberg en Diemen versneld aan. Beide knooppunten zijn voor de zomer van 2017 klaar, in plaats van voor de kerst, waardoor de doorstroming op de A1 en A6 sneller verbetert. Voor het zover is, moeten we nog veel werk verzetten aan beide knooppunten, met flink wat hinder voor weggebruikers tot gevolg. Gedurende meerdere weekenden krijgt verkeer te maken met minder rijstroken of afsluitingen. Ook vinden tot oktober 2017 werkzaamheden plaats aan de wisselbaan. Een overzicht van de hinderweekenden is hier te bekijken.