26 tot 29 mei ernstige verkeershinder op de A1 en A6

Van vrijdag 26 tot maandag 29 mei zijn er werkzaamheden op de A6 vanuit Almere en de A1 vanuit Amersfoort richting Amsterdam en op de verbindingsboog vanaf de A6 vanuit Almere richting Amersfoort. Ook is de A6 afgesloten in de richting Amsterdam tussen knooppunt Gooimeer en knooppunt Muiderberg. Verkeer wordt omgeleid. Houd rekening met een extra reistijd van ongeveer 30 tot 60 minuten.

Vanaf maandagochtend 05.00 uur kan het verkeer op de A6 tussen Almere en Amsterdam/Amersfoort gebruikmaken van een vierde rijstrook vanaf knooppunt Gooimeer en een vijfde rijstrook tussen toerit Muiderberg (1) en knooppunt Muiderberg. Ook de nieuwe verbindingsboog op de A6 vanaf Almere richting Amersfoort is dan weer beschikbaar.

 

Bekijk ook de video over de werkzaamheden en afsluitingen dit weekend.

Afsluitingen en omleidingen

Vrijdag 26 mei 21.00 uur tot maandag 29 mei 05.00 uur

  • De A6 vanuit Almere richting Amsterdam is dicht tussen knooppunt Gooimeer en knooppunt Muiderberg. Rijkswaterstaat werkt aan het aansluiten en asfalteren van de verbindingsboog. Verkeer wordt omgeleid via de A6, A27 en A1. De omleiding staat met borden aangegeven.
  • Op de A1 vanuit Amersfoort naar Amsterdam is een beperkt aantal rijstroken beschikbaar tussen knooppunt Muiderberg en knooppunt Diemen.
  • De A6 vanuit Almere richting Amersfoort is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de A6, A27 en de A1.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden en verkeershinder dit voorjaar.

Versneld afbouwen

Begin maart startte Rijkswaterstaat met de werkzaamheden voor de uitbreiding van de knooppunten Diemen en Muiderberg. Om de doorstroming van de knooppunten te verbeteren en de periode van hinder voor weggebruikers en omwonenden zo kort mogelijk te houden, bouwen we de knooppunten sneller af dan gepland.