5 – 8 oktober: A6 richting Lelystad dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost

Vanaf vrijdag 5 oktober 20.00 uur tot en met maandag 8 oktober 6.00 uur is de A6 richting Lelystad dicht na afrit 5 (Almere Stad) tot en met afrit 8 (Almere Buiten-Oost). Ook de verbindingsboog vanaf de A27 naar de A6 richting Lelystad is afgesloten.

De A6 vanuit Lelystad richting Amsterdam blijft gewoon open. Er worden omleidingsroutes ingezet. Houd rekening met ongeveer 15 tot 20 minuten extra reistijd. 

Werkzaamheden 5 tot 8 oktober

Op dit moment rijdt het verkeer richting Lelystad, tussen de Watersnipbrug en het knooppunt Almere al op de tijdelijk ingerichte parallelrijbaan. In het weekend van 5 tot 8 oktober gaat aannemer Parkway6 de parallelrijbaan op deze plek definitief inrichten voor gebruik. Zo wordt de deklaag van het asfalt en definitieve belijning aangebracht. De hoofdrijbaan wordt in het betreffende weekend ook voor een groot deel klaargemaakt voor gebruik, maar op 8 oktober nog niet in gebruik genomen omdat de aansluiting met de bestaande A6 richting Lelystad nog niet gereed is.

Wat betekent dit voor de weggebruiker?

Voor de weggebruiker zijn er na het weekend van 5 tot 8 oktober geen veranderingen. Wel rijden ze op de definitieve parallelrijbaan.

Omleidingen tijdens de afsluiting

De volgende omleidingen worden ingesteld:

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de Hogering en de Buitenring.
  • Verkeer vanaf de A27 vanuit Utrecht richting Lelystad wordt omgeleid via afrit 36 (Almere Haven/Zeewolde) en de Gooiseweg (N305).
  • Lokaal verkeer vanuit Almere Haven richting Lelystad kan via afrit 5 (Almere Stad) naar de Waterlandseweg en de Gooiseweg (N305).
  • Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Vrijheidsdreef, Tussenring en Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.
  • Verkeer vanuit Almere Buiten richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Evenaar en de Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.

Klik op de kaart voor een grotere versie

Planning werkzaamheden A6

Van vrijdag 9 tot maandag 12 november is de A6 richting Lelystad, tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost ook afgesloten. Dat geldt ook voor de verbindingsboog vanaf de A27 naar de A6 richting Lelystad. In het weekend van 9 tot 12 november wordt een extra rijstrook op de parallelrijbaan richting Lelystad, tussen oprit 5 (Almere Stad) en de Watersnipbrug, klaargemaakt voor gebruik. Ook wordt de hoofdrijbaan richting Lelystad, tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost klaar gemaakt voor gebruik. Dit weekend worden dezelfde omleidingen ingezet als het weekend van 5 tot 8 okt.

Nieuwe verkeerssituatie vanaf 12 november

Vanaf maandag 12 november 6.00 uur is de definitieve situatie, namelijk twee keer twee rijstroken richting Lelystad tussen de Hoge Vaart en Almere Buiten-Oost, in gebruik. Het verkeer kan tussen oprit 5 (Almere Stad) en oprit 6 (Almere Buiten-West) wisselen van hoofd- en parallelrijbaan. Na Almere Buiten-West is het niet meer mogelijk om van de hoofdrijbaan af te gaan. Verkeer met bestemming Almere Buiten-West, Utrecht, Almere Buiten en Almere Buiten-Oost, moet tussen oprit 5 (Almere Stad) en oprit 6 (Almere Buiten-West) de parallelrijbaan kiezen.

 

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 bij Almere naar vier rijstroken per rijrichting zodat er straks in beide richtingen een hoofd- en parallelrijbaan is.