UPDATE: DOOR DE SLECHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN IS DE WATERLANDSEWEG DIT WEEKEND TOCH OPEN.

UPDATE: DOOR DE SLECHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN IS DE WATERLANDSEWEG DIT WEEKEND TOCH OPEN. WERKZAAMHEDEN UITGESTELD NAAR VOLGENDE WEEK

 

Door de slechte weersvoorspellingen van aankomend weekend worden de werkzaamheden aan het viaduct over Waterlandseweg uitgesteld naar volgend weekend, van 28 september tot 1 oktober. Dit betekent dat de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 dit weekend gewoon open is.

 

Vooral aankomende zondag wordt veel regen voorspeld. Op deze dag staan er asfalt- en belijningswerkzaamheden gepland. Met de voorspelde hoeveelheid regen kunnen deze werkzaamheden niet uitgevoerd worden

Van vrijdag 21 september 20.00 uur tot en met maandag 24 september 6.00 uur is de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in beide richtingen afgesloten. De op- en afritten Almere Stad zijn wel bereikbaar. Het verkeer vanuit de richting Zeewolde naar Almere Stad kan gebruik maken van de A6 en keren bij afrit 6 (Almere Buiten-West). Verkeer vanuit Almere Stad richting Zeewolde kan via de A6 keren bij afrit 3 (Almere Stedenwijk).

 

In het weekend van 21 tot 24 september worden er damwanden ingetrild voor de bouw van het tweede nieuwe viaduct over de Waterlandseweg. De werkzaamheden worden dag en nacht uitgevoerd en veroorzaken geluidshinder. Het tweede nieuwe viaduct wordt aangelegd in verband met de extra rijstroken van de A6.

 

Werken in de nacht

Met het plannen van werkzaamheden wordt altijd een afweging gemaakt tussen veiligheid, het beperken van verkeershinder en hinder voor de omgeving. Omdat we dicht langs de Waterlandseweg moeten werken is het voor de veiligheid van onze mensen en de weggebruikers noodzakelijk om de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in zijn geheel af te sluiten. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken mag dit laatste alleen in het weekend of in de nacht gebeuren. Ons streven is om zo veilig mogelijk te werken, met minimale verkeers- en geluidshinder. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

 

Vooruitblik werkzaamheden viaduct over Waterlandseweg

Het komende half jaar sluiten we de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 nog een aantal nachten  af om het viaduct verder af te bouwen.

 

17 – 20 september Tussenring op Buitenhoutviaduct in de nacht in beide richtingen dicht

Vanaf maandag 17 tot vrijdag 21 september is de Tussenring op het Buitenhoutviaduct in beide richtingen in de nacht dicht, tussen 20.00 en 6.00 uur. De op- en afritten 6 (Almere Buiten-West) zijn wel bereikbaar. Fietsers en langzaam verkeer zoals tractors kunnen wel gebruik maken van het viaduct. Voor autoverkeer worden de volgende omleidingen ingesteld:

  • Verkeer vanuit Nobelhorst richting Amsterdam kan keren bij afrit 7 (Almere Buiten)
  • Verkeer vanuit Almere Stad/Almere Buiten richting Lelystad kan keren bij afrit 5 (Almere Stad).
  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Almere Stad/Almere Buiten kan keren bij afrit 7 (Almere Buiten) en vervolgens afrit 6 (Almere Buiten-West) nemen.
  • Verkeer vanuit Lelystad richting Nobelhorst kan keren bij afrit 5 (Almere Stad) en vervolgens de A6 verlaten bij afrit 6 (Almere Buiten-West).