Komend weekend Waterlandseweg afgesloten

Van vrijdag 28 september 20.00 uur tot en met maandag 1 oktober 6.00 uur is de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in beide richtingen afgesloten. De op- en afritten Almere Stad zijn wel bereikbaar. Het verkeer vanuit de richting Zeewolde naar Almere Stad kan gebruik maken van de A6 en keren bij afrit 6 (Almere Buiten-West). Verkeer vanuit Almere Stad richting Zeewolde kan via de A6 keren bij afrit 3 (Almere Stedenwijk).

In het weekend van 28 september tot 1 oktober worden er damwanden ingetrild voor de bouw van het tweede nieuwe viaduct over de Waterlandseweg. De werkzaamheden worden dag en nacht uitgevoerd en veroorzaken geluidshinder. Het tweede nieuwe viaduct wordt aangelegd in verband met de extra rijstroken van de A6.

Werken in de nacht

Met het plannen van werkzaamheden wordt altijd een afweging gemaakt tussen veiligheid, het beperken van verkeershinder en hinder voor de omgeving. Omdat we dicht langs de Waterlandseweg moeten werken is het voor de veiligheid van onze mensen en de weggebruikers noodzakelijk om de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in zijn geheel af te sluiten. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken mag dit laatste alleen in het weekend of in de nacht gebeuren. Ons streven is om zo veilig mogelijk te werken, met minimale verkeers- en geluidshinder. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

Vooruitblik werkzaamheden viaduct over Waterlandseweg

Het komende half jaar sluiten we de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 nog een aantal nachten af om het viaduct verder af te bouwen.