A1 bij knooppunt Diemen hele dag minder rijstroken beschikbaar

Als gevolg van de werkzaamheden bij de knooppunten Muiderberg en Diemen moeten weggebruikers vandaag, zondag 12 maart, rekening houden met ernstige vertraging op de A1 en de A6 richting Amsterdam.

Om de werkzaamheden bij knooppunt Diemen veilig uit te kunnen voeren is er daar tot 13.00 uur maar één rijstrook beschikbaar richting Amsterdam. Vanaf 13.00 uur tot circa 17.00 uur zijn er twee rijstroken beschikbaar, vanaf 17.00 uur gaat het weer terug naar één rijstrook.

 

De verwachting is dat daardoor ernstige verkeershinder zal ontstaan: bij knooppunt Muiderberg is vanaf 10.00 uur één rijstrook beschikbaar op de A1 vanuit Amersfoort en één rijstrook op de A6 richting Amsterdam. Na knooppunt Muiderberg is de A1 ongeveer twee kilometer volledig beschikbaar. Ter hoogte van knooppunt Diemen wordt verkeer teruggeleid naar één rijstrook. Met name bij dat invoegen zal hinder ontstaan.

Omleidingsroute

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers gebruik te maken van de omleidingsroute via de A27, A12 en A2.

Samenwerking met Livecrowd

Tijdens de werkzaamheden op de A1 en A9 op 10, 11 en 12 maart staat het Livecrowd-team klaar om alle vragen te beantwoorden rondom de wegsituatie tijdens de weekendafsluiting. Livecrowd wordt voor en tijdens de weekendafsluiting ingezet om de weggebruiker van alle gewenste informatie te voorzien, waarin informatie-uitwisseling tussen individuen via sociale media centraal staat. Belangrijk hierin is dat zij ervoor zorgen dat weggebruikers de juiste informatie, op het juiste moment, op de juiste plaats ontvangen via het platform van hun keuze (WhatsApp Messenger, en/of Twitter). Contact opnemen met het Livecrowd-team is mogelijk via de volgende link: livecrowd.io/hinderweekend.

Naar werk: Knooppunt Diemen