Nieuwe situatie A1 na de werkzaamheden 10-13 maart

Snelweg met boven de weg blauwe verkeersborden waarom de richting staat aangegeven: rechtdoor is op de A1 blijven, rechtsaf is naar de A9 Haarlem/Schiphol/Amsterdam-Zuidoost

Foto: weggebruikers moeten er maandagmorgen rekening mee houden dat de afrit van de A1 naar de A9 eerder is.

Rijkswaterstaat voert dit weekend werkzaamheden uit op de A1 bij de knooppunten Muiderberg en Diemen. Na het weekend moeten weggebruikers rekening houden met een gewijzigde situatie.

Het betreft de volgende wijzigingen:

  • Verkeer uit de richting Amersfoort moet er rekening mee houden dat de A1 ter hoogte van knooppunt Muiderberg een klein stukje verschoven is (180 meter). Verder is de toegang tot de wisselbaan afgesloten. Ter compensatie is er wel een extra rijstrook op de A1 richting Amsterdam.
  • De nieuwe verbindingsweg van de A1 naar de A9 is in gebruik na het weekend. Weggebruikers moeten er rekening mee houden dat het keuzepunt voor deze verbindingsweg al direct na het aquaduct begint (hectometerpaaltje 10.6). Dat is bijna twee kilometer eerder dan het huidige keuzepunt. Bovenaan dit bericht staat een foto van deze nieuwe situatie.
  • De toerit bij Muiden richting Amsterdam komt niet meer direct uit op de A1, maar maakt gebruik van een parallelbaan. Ter hoogte van de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal komt deze toerit op de A1 uit. Vanaf deze parallelweg kan verkeer ook richting A9/Schiphol rijden.
  • De huidige verbindingsweg van de A1 naar de A9 wordt buiten bedrijf gesteld: weggebruikers kunnen nu immers gebruikmaken van de nieuwe verbindingsweg. Omdat de huidige verbindingsweg niet meer nodig is, kan de afrit Diemen wat meer ruimte krijgen.

Na het weekend is ook de situatie op de A9 veranderd. Vanaf 13 maart zijn er drie versmalde rijstroken beschikbaar voor het verkeer richting Utrecht/Haarlem/Schiphol. De afritten S113 Kromwijkdreef, S112 Gooiseweg en de S111 Amstel III gebied zijn bereikbaar.

Naar werk: Knooppunt Diemen