A6 Almere richting Lelystad twee weekenden dicht in mei

In de weekenden van 10 tot 13 mei en 17 tot 20 mei gaat aannemer Parkway6 de hoofd- en parallelrijbaan richting Lelystad, tussen Almere Havendreef en de Hogevaart, definitief inrichten en klaar maken voor gebruik. Hiervoor is de A6 op verschillende plekken tijdens deze weekenden afgesloten en worden omleidingen ingezet.

Vanaf maandag 13 mei kan het verkeer richting Lelystad, tussen Almere Havendreef en de Hogevaart, ook gebruik maken van de hoofd- en parallelrijbaan. Dit bevordert de doorstroming van het verkeer richting Lelystad tijdens de avondspits. In het weekend van 17 – 20 mei worden de hoofd- en parallelrijbaan richting Lelystad definitief ingericht door het aanbrengen van definitieve belijning en asfalt (ZOAB). Daarmee is ook het deel tussen Almere Havendreef en de Hogevaart in gebruik.

Afsluitingen en omleidingen

Van vrijdag 10 mei 20.00 uur tot maandag 13 mei 5.00 uur en vanaf vrijdag 17 mei 20.00 uur tot maandag 20 mei 5.00 uur is de A6 bij Almere richting Lelystad, vanaf oprit 3 Almere Stedenwijk tot oprit 6 Almere Buiten, dicht.

 

Tijdens de wegafsluiting van de A6 bij Almere worden omleidingsroutes ingezet.

 

Richting Amsterdam:

  • Vanuit Lelystad richting Amsterdam kan verkeer gebruik maken van de parallelrijbaan.

Richting Lelystad:

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de A1 en de A27
  • Verkeer vanuit Amsterdam naar Almere Stad of Almere Buiten wordt omgeleid via de Hogering en de Tussenring/Buitenring
  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Almere Haven wordt omgeleid over de Hogering, Tussenring, de A6 richting Amsterdam en afrit 4 Almere Haven.

Oprit 8 Almere Buiten-Oost dicht dicht in weekend 10-13 mei

Van vrijdag 10 mei 20.00 uur tot maandag 13 mei 5.00 uur is oprit 8 Almere Buiten-Oost richting Amsterdam dicht. Verkeer vanuit Almere Buiten Oost naar richting Amsterdam wordt omgeleid  naar oprit 7 Almere Buiten via de Evenaar en de Spectrumdreef.

Verkeerssituatie vanaf maandag 13 mei

Vanaf maandag 13 mei om 5.00 uur is de hoofd- en parallelrijbaan richting Lelystad, vanaf Almere Havendreef tot aan de Hogevaart, in gebruik. Voor het verkeer betekent dit:

  • Voor verkeer vanuit Amsterdam naar Lelystad of Almere blijft de verkeerssituatie op het keuzemoment, na de Hollandse Brug, hetzelfde.
  • Ter hoogte van Almere Havendreef kan het verkeer vanaf 13 mei via de doorsteek vanaf de hoofdrijbaan naar de parallelrijbaan rijden voor afrit 4 Almere Haven en 5 Almere Stad. Ook het verkeer dat van de wisselbaan komt heeft hierdoor de mogelijkheid om op de parallelrijbaan te komen richting Almere Haven en Almere Stad. Deze doorsteek is gemaakt om de parallelrijbaan tussen de Hollandse Brug en Almere Haven te ontlasten.
  • Let op: het is vanaf maandag 13 mei niet meer mogelijk om na de doorsteek (ter hoogte van Almere Havendreef) vanaf de hoofdrijbaan op de parallelrijbaan richting 4 Almere Haven en 5 Almere Stad te komen.

 

Wij adviseren automobilisten om goed op de borden te letten.

Let op: meer werkzaamheden tijdens deze weekenden in de regio:

A2: groot onderhoud

Tussen mei en september voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de snelweg A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. Deze werkzaamheden vinden plaats in 9 weekenden. Daarbij ondervindt het verkeer op de A2 hinder doordat er minder rijstroken beschikbaar zijn en diverse op- en afritten zijn afgesloten. Kijk voor een planning van de weekendwerkzaamheden op deze website.

En de A10:

In mei en juni 2019 werkt Zuidasdok 5 weekenden aan de A10 Zuid en het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Wilt u in deze weekenden de weg op of gebruikmaken van het openbaar vervoer, houd dan rekening met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen. Kijk voor een planning van de werkzaamheden op deze website.