17-20 mei: A6 Almere richting Lelystad dicht

Komend weekend, van vrijdagavond 17 mei 20.00 uur tot maandagochtend 20 mei 5.00 uur, gaat aannemer Parkway6 de hoofd- en parallelrijbaan richting Lelystad definitief inrichten. De A6 is dicht vanaf oprit 3 Almere Stedenwijk tot oprit 6 Almere Buiten. Er worden omleidingen ingezet.

 

Tussen Almere Havendreef en de Hogevaart gaat aannemer Parkway6 de laatste laag asfalt (ZOAB) en de definitieve belijning aanbrengen. Op maandagochtend 20 mei is de nieuwe hoofd- en parallelrijbaan richting Lelystad, tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost, in gebruik.

Dit bevordert de doorstroming van het verkeer richting Lelystad tijdens de avondspits.

Afsluitingen en omleidingen

Tijdens de wegafsluiting van de A6 bij Almere worden omleidingsroutes ingezet.

 

Richting Amsterdam:

  • Vanuit Lelystad richting Amsterdam kan verkeer gebruik maken van de parallelrijbaan.

Richting Lelystad:

  •  Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de A1 en de A27
  •  Verkeer vanuit Amsterdam naar Almere Stad of Almere Buiten wordt omgeleid via de Hogering en de Tussenring/Buitenring
  •  Verkeer vanuit Amsterdam richting Almere Haven wordt omgeleid over de Hogering, Tussenring, de A6 richting Amsterdam en afrit 4 Almere Haven.

Verkeerssituatie vanaf maandag 13 mei

Vanaf maandag 13 mei om 5.00 uur is de hoofd- en parallelrijbaan richting Lelystad, vanaf Almere Havendreef tot aan de Hogevaart, in gebruik. Voor het verkeer betekent dit:

 

  • Voor verkeer vanuit Amsterdam naar Lelystad of Almere blijft de verkeerssituatie op het keuzemoment, na de Hollandse Brug, hetzelfde.
  • Ter hoogte van Almere Havendreef kan het verkeer vanaf 13 mei via de doorsteek vanaf de hoofdrijbaan naar de parallelrijbaan rijden voor afrit 4 Almere Haven en 5 Almere Stad. Ook het verkeer dat van de wisselbaan komt heeft hierdoor de mogelijkheid om op de parallelrijbaan te komen richting Almere Haven en Almere Stad. Deze doorsteek is gemaakt om de parallelrijbaan tussen de Hollandse Brug en Almere Haven te ontlasten.
  • Let op: het is vanaf maandag 13 mei niet meer mogelijk om na de doorsteek (ter hoogte van Almere Havendreef) vanaf de hoofdrijbaan op de parallelrijbaan richting 4 Almere Haven en 5 Almere Stad te komen.

 

Wij adviseren automobilisten om goed op de borden te letten.

Let op: meer werkzaamheden tijdens deze weekenden in de regio:

A2: groot onderhoud

Tussen mei en september voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de snelweg A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. Deze werkzaamheden vinden plaats in 9 weekenden. Daarbij ondervindt het verkeer op de A2 hinder doordat er minder rijstroken beschikbaar zijn en diverse op- en afritten zijn afgesloten. Kijk voor een planning van de weekendwerkzaamheden op deze website.

En de A10:

In mei en juni 2019 werkt Zuidasdok 5 weekenden aan de A10 Zuid en het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Wilt u in deze weekenden de weg op of gebruikmaken van het openbaar vervoer, houd dan rekening met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen. Kijk voor een planning van de werkzaamheden op deze website.