A9 Gaasperdammerweg weer open voor verkeer

Zaterdagmiddag 10 december is er op de A9 tussen Holendrecht en Diemen een verkeersportaal omgevallen en op een personenauto terecht gekomen. Daarbij is een dode te betreuren en raakte een persoon zwaargewond. Het ongeval vond plaats tijdens werkzaamheden aan de A9 Gaasperdammerweg. Het werk is tijdelijk stilgelegd. Naar de precieze oorzaak wordt onderzoek gedaan door de politie.

De A9 richting Amersfoort tussen Holendrecht en Diemen is inmiddels weer open voor alle verkeer. Rijkswaterstaat is nog een groot deel van de nacht bezig geweest met het vrijmaken van de weg en heeft vanmorgen de laatste inspecties uitgevoerd. De andere tijdelijke verkeersportalen zijn gecontroleerd en veilig bevonden. De werkzaamheden op de andere weghelft zijn vandaag hervat. Naar verwachting kan de weg richting Amstelveen maandag voor de ochtendspits weer open.

 

Ook de Gooiseweg ter hoogte van de A9 en de op- en afritten zijn afgesloten vanwege werkzaamheden en ook daar was het werk stilgelegd. Deze weg gaat ook volgens planning op maandagochtend om 05.00 uur open.