Inhijsen liggers viaducten Muntbergweg en Haarlerbergpad

In de afgelopen weken maakte aannemerscombinatie IXAS de landhoofden voor de nieuwe viaducten die over de Muntbergweg en het Haarlerbergpad komen. Eind november en begin december hijst IXAS de betonnen liggers in die het wegdek van de viaducten vormen. Om de verkeershinder te beperken, doen we dit in de nacht.

Eén nacht Haarlerbergpad afgesloten

Op maandag 28 november sluiten we om 19.00 uur het Haarlerbergpad af tot 06.00 uur de volgende morgen. In deze nacht verlagen we de brug aan de noordzijde van de fietstunnel, zodat die ook na de verbreding van het viaduct hoog genoeg is. In deze nacht leggen we ook de betonplaten in het fietspad weer netjes. Het verkeer wordt omgeleid via de Muntbergweg (zie bovenstaande afbeelding). De route wordt aangegeven met gele borden.

 

In twee nachten, woensdag 30 november en donderdag 1 december, hijsen we de 14 liggers voor het nieuwe viaduct op hun plek. Deze werkzaamheden voeren we uit tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Het fietspad blijft open. Alleen tijdens hijsbewegingen wordt het verkeer zo’n 10 minuten stilgezet.

Verkeersstops op de Muntbergweg

Voor de uitbreiding van het A9 viaduct over de Muntbergweg hijsen we ook in twee nachten 25 liggers op hun plek. We doen dit in de nachten van maandag 12 en dinsdag 13 december tussen 20.00 en 06.00 uur. Voor de werkzaamheden plaatsten we ’s avonds een grote hijskraan op de westelijke rijbaan. Al het verkeer wordt dan over de oostelijke rijbaan geleid. In beide richtingen is één rijstrook beschikbaar. Het verkeer wordt alleen tijdens hijsbewegingen stilgezet. Dit kan ongeveer 10 minuten duren.

Lees ook