Actuele fietsverbindingen in Almere: Burgerspad open en Havendreef dicht

Actuele fietsverbindingen in Almere: Burgerspad open en Havendreef dicht

Op vrijdag 5 juli om 17.00 uur gaat de onderdoorgang onder de A6 ‘Burgerspoort’ weer open voor fietsers. Het fietspad Burgerspad verbindt Almere Stedenwijk en Almere Haven en was lange tijd dicht omdat op deze locatie een nieuw, breder viaduct is gebouwd in verband met de verbreding van de A6 Almere.  De onderdoorgang is een stuk breder geworden en naast het fietspad is een brede sloot aangelegd.

 

Fietspad Havendreef tijdelijk dicht

Het fietspad Havendreef gaat dicht vanaf maandag 8 juli tot medio oktober 2019. Fietsers worden omgeleid via het Burgerspad. De omleiding wordt ter plaatse aangegeven met borden en duurt circa 5 minuten. Aannemer Parkway6 gaat in opdracht van de gemeente Almere het fietspad aanpassen en vernieuwen.

 

 

Voor de verbreding van de A6 Almere Havendreef – Buiten-Oost is het noodzakelijk dat Rijkswaterstaat ook de fietsonderdoorgangen langs dit deel van de snelweg verbreedt. Bij de aanleg van de nieuwe onderdoorgangen is sociale veiligheid een belangrijk uitgangspunt geweest. Zo zijn onderdoorgangen overzichtelijker en breder gemaakt en in bewoond gebied zijn alle onderdoorgangen verlicht.