Actuele fietsverbindingen in Almere: Fongerspad en Volksdanspad tijdelijk dicht

De verbreding van de A6 bij Almere heeft niet alleen gevolgen voor autoverkeer, ook voor fietsers ontstaan er nieuwe situaties. De komende weken werkt Parkway6 aan het gereed maken van de fietsverbindingen die de A6 kruisen.

Fietspad Fongerspad vanaf 3 juni vijf weken dicht

Van maandag 3 juni  tot en met vrijdag 6 juli  is het fietspad Fongerspad dat onder de A6 doorgaat, afgesloten. Aannemer Parkway6 gaat de onderdoorgang definitief inrichten en de openbare verlichting installeren. Daarnaast worden er rioleringswerkzaamheden uitgevoerd. Er is een omleiding ingesteld via het Pedersenpad, Starleypad, Bosbrug en Oude Waterlandsweg. Deze omleiding duurt 5 tot 10 minuten.

 

Fietspad Volkdanspad en fietsonderdoorgang Veluwedreef vanaf 11 juni ruim vier weken dicht

De fietsonderdoorgang Veluwedreef en het aansluitende Volksdanspad gaan dicht vanaf dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 12 juli 2019. Aannemer Parkway6 gaat het nieuwe fietspad langs de Waterlandseweg aanleggen. Om deze aan te laten sluiten op het bestaande fietspad Volksdanspad, moet deze tijdelijk worden afgesloten. Fietsers naar Almere Haven en naar Almere Stad worden ter plaatse omgeleid via de Hal Roachstraat. De omleiding duurt maximaal 5 minuten.

 

Nieuwe viaducten in Weerwatergebied voor fietsers

Het busstation op viaduct ’t Oor is in mei 2019 geopend. Ook fietsers kunnen gebruikmaken van dit viaduct. Wel geldt een tijdelijke omleiding door Stedenwijk voor fietsers richting Stad en het Weerwater. Deze duurt tot medio september 2019. Reden is de aanleg van een duiker (betonnen koker) voor de aansluiting met het Bergsmapad.

 

Het Floriadeviaduct, gelegen ter hoogte van de Noorderdreef, is vanaf zondag 5 mei tot medio juli 2019 dicht. Vanaf medio juli kunnen fietsers zowel van viaduct ’t Oor als het Floriadeviaduct gebruikmaken om de A6 over te steken. Medio zomer 2019 gaat het Steigerdreefviaduct open voor fietsers.

 

Bekijk de planning voor de fietsverbindingen die de A6 in Almere kruisen hieronder op de kaart.