Afsluiting A9 Gaasperdammerweg voor update tunnelsystemen en onderhoud

Van vrijdagavond 2 juli tot maandagochtend 5 juli is de A9 Gaasperdammerweg in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen. Tijdens deze afsluiting krijgt de software van de tunnelsystemen een update en worden testen uitgevoerd. Daarnaast voeren we onderhoud uit en werken we aan het geluidscherm bij afrit 1 S113. 

> Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingen actief. Bekijk de omleidingen.

Softwareupdate

De Gaasperdammertunnel is inmiddels bijna een jaar in gebruik. In het weekend van 2 tot 5 juli voeren we updates uit voor de software van tunnelinstallaties. Deze zijn nodig voor optimalisatie van het bedienproces van de tunnel.

Testen luidsprekers

Om er zeker van te zijn dat de nieuwe software goed werkt, testen we de verschillende systemen na de update. Ook de omroepinstallatie wordt getest. Omdat de omroeptesten voor hinderlijk geluid in de omgeving zorgen, voeren we ze overdag uit: op zondag 4 juli tussen 09.00 en 12:00 uur.

Tunnelonderhoud

In de tunnel voeren we verschillende andere onderhoudswerkzaamheden uit aan bijvoorbeeld de verlichting. Buiten de tunnel maaien we de bermen.

Geluidscherm langs afrit 1 S113

Langs afrit 1 S113 bouwen we het laatste stuk van het geluidsscherm. De palen zijn aangebracht en momenteel worden daarop stijlen gemonteerd. Op 3 en 4 juli monteren we de ramen van het geluidscherm tussen de stijlen. Deze werkzaamheden voeren we in de nacht en overdag uit. Dit zorgt voor wat geluid in de omgeving.

Volgende afsluitingen A9 Gaasperdammerweg

Dit jaar staan nog weekendafsluitingen van de A9 Gaasperdammerweg gepland van 17 tot en met 20 september en van 26 tot en met 29 november.