Afsluiting Bijlmerpleinpad

Het Bijlmerpleinpad is afgesloten van dinsdag 6 april tot vrijdagmiddag 7 mei. 

Het pad ligt voor een deel op het dak van de Gaasperdammertunnel en gaat met een tunneltje onder de oude A9 door. In april slopen we dit tunneltje en sluiten het fietspad opnieuw aan op de fietspaden die aan de noord- en de zuidkant van de tunnel liggen. Hiervoor is de afsluiting nodig.

> Bekijk hier welke fietspaden open en dicht zijn in Amsterdam Zuidoost

Sloop A9-tunneltje Bijlmerpleinpad

Het Bijlmerpleinpad gaat via een tunnel onder de oude A9 door. Vanaf 6 april slopen we het betonnen deel van het tunneltje. Met een sloophamer breken we het beton af en voeren het af naar naar een depot bij de Gooieseweg. We verwijderen ook het tijdelijke deel van het tunneltje. Dit is opgebouwd met stalen golfplaten die met bouten zijn vastgezet. Het losmaken van deze bouten maakt veel herrie. De sloop van het tunneltje duurt ongeveer een week. 

Aansluiten op bestaande fietspaden 

Aan de noordkant vernieuwen we vanaf 6 april de aansluiting van het fietspad op het tunneldak. We breken eerst een stuk van het bestaande fietspad af en bouwen de aansluiting opnieuw op. Aan de zuidkant leggen we het fietspad aan tussen het tunneldak en het bestaande fietspad. Hiervoor maken we met zand en een puinlaag de funderingen. Tot slot brengen we asfalt aan en werken we de bermen netjes af. De gemeente Amsterdam plaatst verlichting. Op vrijdag 7 mei gaat het nieuwe fietspad aan het eind van de middag open. Dit is het tweede fietspad op het tunneldak dat dan af is.

Afsluiting en omleiding Bijlmerpleinpad

Het Bijlmerpleinpad is van dinsdag 6 april 07:00 uur tot vrijdag 7 mei 17:00 uur afgesloten. Tijdens de afsluiting kunnen fietsers gebruik maken van het Abcouderpad.

kaartje van de omleidingsroute via Abcouderpad