Afsluiting Kromwijkdreef

Van maandag 15 mei tot en met uiterlijk dinsdag 23 mei sluiten we de Kromwijkdreef ter hoogte van de snelweg af voor zowel auto’s als fietsers en voetgangers.

In deze week verleggen we de Kromwijkdreef naar het dak van de tunnel en verwijderen we de hulpbruggen. De Huntumdreef gaat uiterlijk 14 mei weer open voor autoverkeer.

Kromwijkdreef op het tunneldak

Direct naast de plek waar de Kromwijkdreef nu de snelweg kruist, is een deel van de tunnel klaar. De Kromwijkdreef komt hier op het tunneldak te liggen. Vanaf maandag 15 mei sluiten we de Kromwijkdreef af en verwijderen we de hulpbruggen. Tegelijkertijd verlegt NUON aan de zuidzijde van de snelweg de warmteleiding. Daarna bouwen we de nieuwe Kromwijkdreef over het tunneldak heen. Uiterlijk dinsdagavond 23 mei om 22.00 uur stellen we de Kromwijkdreef weer open voor verkeer. Zodra de weg verplaatst is, is er op de oude plek van de Kromwijkdreef ruimte om de tunnel te kunnen bouwen. Een overzicht van de werkzaamheden die we vanaf 15 mei uitvoeren, vindt u in onderstaande tabel.

 

Omleiding

Autoverkeer wordt omgeleid via de Karspeldreef, de Gooiseweg en de Langbroekdreef. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het tunneltje onder de metrolijn, de Kemiriestraat, de Kerriestraat, de Krombekstraat, het Nellesteinpad en het Gaasperdammerpad.

Update Huntumdreef

De Huntumdreef gaat uiterlijk 14 mei weer open voor autoverkeer. Voor fietsers en voetgangers blijft de Huntumdreef dicht tot medio juni.

S113 af en toe dicht

De afrit S113 Kromwijkdreef is gedurende de afsluiting open, behalve op maandag 15 mei. Dan is de afrit, net als elke week, dicht voor levering van materiaal voor de bouw van de noordelijke Brug over de Gaasp. Mogelijk is de afrit gedurende de week nog een keer kort dicht om de aansluiting van de afrit op de nieuwe Kromwijkdreef te maken.

Juni damwandwerkzaamheden

In juni verwijderen we de damwanden waar de hulpbruggen op steunden en brengen we damwanden aan voor een waterkelder die bij de Kromwijkdreef gebouwd wordt. Over deze werkzaamheden informeren we u later.

Lees meer

bouwbericht – afsluiting kromwijkdreef