Afsluitingen en werkzaamheden Loosdrechtdreef/Langbroekdreef/Kromwijkdreef

Het kruispunt Loosdrechtdreef/Langbroekdreef/ Kromwijkdreef wordt vernieuwd. In februari en maart bouwden we het nieuwe kruispunt naast de bestaande wegen en legden een bypass aan langs de Loosdrechtdreef. Van dinsdagavond 13 april tot en met maandagochtend 26 april sluiten we het nieuwe kruispunt aan en nemen het in gebruik. Om de aansluitingen te kunnen maken, zijn afsluitingen van wegen en fietspaden noodzakelijk. 

Aansluiten bestaande wegen op kruispunt

Op dinsdag 13 april om 21.00 uur starten de werkzaamheden om de Kromwijkdreef, Langbroekdreef en de op- en afrit van de snelweg aan te sluiten op het nieuwe kruispunt. We sluiten ook de bypass van de Loosdrechtdreef aan. De werklocaties zijn hieronder ook met blauwe cirkels aangegeven. 

Werklocaties bij het kruispunt

Voor het maken van een aansluiting schrapen we bestaand asfalt weg met een freesmachine. We maken regenafvoeren en brengen vervolgens een laag zand en puin aan voor de fundering van de nieuwe weg. Ten slotte asfalteren we de weg en brengen witte lijnen en andere markeringen aan. De gemeente plaatst bewegwijzeringsborden, verkeerslichten en portalen. 

Heipalen en plaatsen vangrail

Afrit 1 S113 loopt in de nieuw situatie over het dak van de Gaasperdammertunnel. Naast het nieuwe deel van de afrit plaatsen we een geluidsscherm. Voor dit geluidsscherm heien we van 12 tot en met 15 april 66 palen in de grond. Hierop bevestigen we het scherm. 

Op zondag 18 april plaatsen we een vangrail langs de nieuwe afrit en de nieuwe oprit. Hiervoor slaan we palen in de grond en bevestigen daaraan de rail. Op dinsdag 20 en donderdag 22 april brengen we langs de Langbroekdreef palen aan voor portalen en bewegwijzeringsborden. 

Nacht- en weekendwerk 

De werkzaamheden voor het aansluiten van het nieuwe kruispunt voeren we zo veel mogelijk overdag, tussen 07.00 en 19.00 uur, uit. Om de periode van afsluitingen en hinder zo kort mogelijk te houden, werken we in de weekenden van 17/18 en 24/25 april door. Als de werkzaamheden in de weekenden uitlopen werken we tot in de avond.

Op dinsdag 13 april werken we in de avond en de nacht: op de Kromwijkdreef ter hoogte van de Gaasperdammertunnel, langs afrit 1 S113 en op de Loosdrechtdreef bij de huidige oprit. Op deze locaties verwijderen we vangrail en frezen we asfalt.

Verlagen Loosdrechtdreef en sloop fietstunnel 

Vanaf maandag 19 april wordt het kruispunt in gebruik genomen. Alleen de aansluiting met de Langbroekdreef gaat dan nog niet open. Tussen 19 en 26 april maken we op de Langbroekdreef de aansluiting met het busstation en asfalteren we. Op maandag 26 april gaat de weg weer open. Vanaf 19 april rijdt verkeer via de bypass langs de Loosdrechtdreef. Dan slopen we het oude fietstunneltje dat onder de Loosdrechtdreef doorgaat en kunnen we de Loosdrechtdreef verlagen. Dit duurt tot begin juli. 

Opruimen 

In mei en juni ruimen we de oude wegen en viaducten rondom de nieuw kruising op. In juli nemen we de nieuwe Loosdrechtdreef in gebruik. Over deze werkzaamheden verspreiden we in mei meer informatie. 

Hinder

De verschillende werkzaamheden rondom het nieuwe kruispunt zorgen voor geluid van machines en zwaar bouwverkeer. Met name het frezen, het plaatsen van vangrail en het heien van palen kunnen hinderlijk zijn voor u als omwonende. 

Afsluitingen en omleidingen 

Om de werkzaamheden voor het nieuwe kruispunt veilig uit te kunnen voeren, zijn afsluitingen van wegen, voet- en fietspaden noodzakelijk. 

Dinsdag 13 april 21.00 uur tot maandag 19 april 05.00 uur

  • Afsluiting Kromwijkdreef, Langbroekdreef, Loosdrechtdreef in beide richtingen en op- en afrit 1 S113 van de A9 Gaasperdammerweg bij het nieuwe kruispunt. Verkeer wordt omgeleid via de Gooiseweg en via de A9 en de A1. 
  • Afsluiting fietspad langs Kromwijkdreef en Loosdrechtdreef. Fietsers worden omgeleid via Nellesteinpad en Provincialeweg.
  • Het busstation, Campanille hotel en het Planetarium zijn bereikbaar via de Langbroekdreef. De Gaaspercamping is bereikbaar vanaf de Provincialeweg. Een verkeersregelaar laat verkeer met die bestemmingen door.
  • De openbare parkeerplaats bij het busstation is afgesloten.
Omleidingen van 13 t/m 19 april. Hierboven ook uitgeschreven

Vanaf maandag 19 april is het nieuwe kruispunt bijna volledig in gebruik. Alleen de aansluiting met de Langbroekdreef is dan nog niet gereed. 

Maandag 19 april 05.00 uur tot maandag 26 april 05.00 uur

  • Afsluiting Langbroekdreef in beide richtingen ter hoogte van het busstation. Verkeer wordt omgeleid via de Gooiseweg.
  • Het busstation, Campanille hotel en het Planetarium zijn bereikbaar via de Langbroekdreef. Een verkeersregelaar laat verkeer met die bestemmingen door.
  • De openbare parkeerplaats bij het busstation is afgesloten.
Afsluitingen en omleidingen 19 april tot 26 april (fietsers tot 7 mei). Hierboven ook uitgeschreven

Maandag 19 april 05.00 uur tot vrijdag 7 mei 17.00 uur 

  • Afsluiting fietspaden langs Kromwijkdreef, Loosdrechtdreef en in het Gaasperpark. Omleiding via Nellesteinpad, Provincialeweg en het Gaasperpark. Op vrijdag 7 mei gaat net nieuwe fietpad langs de Kromwijkdreef open.