Sloop oude delen van afrit 1 S113 en Kromwijkdreef 

Op maandag 26 april ging het nieuwe kruispunt Langbroekdreef/Kromwijkdreef/Loosdrechtdreef open. De af- en oprit van de A9 sluiten ook op dit kruispunt aan. Een deel van de Kromwijkdreef en afrit 1 S113 is nu niet meer in gebruik. Op woensdag 5 mei starten we met het afbreken van deze wegen. 

Asfalt frezen oude afrit 1 en Kromwijkdreef

Op woensdag 5 mei starten we met het afbreken van de oude afrit 1 S113 (zie locatie afbeelding 1). Met een freesmachine schrapen we het bestaande asfalt van de weg. Dit duur ongeveer een dag. Op donderdag 6 mei frezen we ook het asfalt van het deel van de Kromwijkdreef dat niet meer in gebruik is. 

Afgraven oude afrit 1

Als het asfalt van de oude afrit is verwijderd graven we de puinfunderingen en het zand dat eronder ligt weg. Ook graven we de taluds af. Het graven duurt tot eind juni. In juli brengen we tussen de Gaasperdammertunnel en de Klieverinkweg grond aan voor het park. De grond voeren we met vrachtwagens af en aan. Ze rijden vanaf de Kromwijkdreef het bouwterrein op. 

Langs de oude afrit staat een geluidsscherm. Dit halen we in mei weg. 

Locatie werkzaamheden oude afrit 1 S113 en Kromwijkdreef

Werktijden en hinder 

De werkzaamheden voeren we uit van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur. Het verwijderen van het asfalt van de oude afrit en van de Kromwijkdreef, zorgt op 5 en 6 mei voor veel geluid in de omgeving. 

Voor het grondwerk bij de oude afrit maken we gebruik van grote vrachtwagens en kranen. Deze zorgen ook voor geluid in de omgeving. 

En verder 

Dit voorjaar slopen we het fietstunneltje dat in de oude afrit zit en leggen we aan de noordkant van de tunnel het nieuwe Gaasperparkpad aan. Over deze werkzaamheden ontvangt u binnenkort een bouwbericht.