Afsluitingen lokale wegen Muiden en Muiderberg 19-22 augustus

In het weekend van 19 tot 22 augustus werken we aan het omzetten van de nieuwe A1 richting Amersfoort door het aquaduct, het gedeeltelijk openstellen van de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, het slopen van de oude spoorbrug over de A1 en het aansluiten van de nieuwe spoorbrug op het spoor. Verkeer gaat hiervan veel hinder ondervinden: de A1 wordt (deels) afgesloten tussen knooppunten Diemen en Muiderberg en ook lokale wegen gaan dicht voor doorgaand verkeer. Welke lokale wegen zijn dit?

Wegen die afgesloten zijn:

  • Naardervaart (vanaf kruispunt De Goog tot kruispunt Churchillstraat/Rijksweg)
  • De Goog (vanaf Hakkelaarsbrug tot de Meerkade)
  • IJsselmeerweg (vanaf de aansluiting met de A6 tot de Naarderstraatweg)
  • Naarderstraatweg (van De Goog tot kruispunt IJsselmeerweg/Amsterdamsestraatweg in Naarden)
  • Meerkade/Overscheenseweg (van Voormeer tot De Goog)
  • Keverdijk (van ’s Gravenlandseweg tot Meerkade).

Data en tijdstippen

De wegen zijn afgesloten van vrijdag 19 augustus 20.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur.

Waarom zijn deze wegen afgesloten?

Rijkswaterstaat sluit in overeenstemming met gemeente Gooise Meren deze lokale wegen af om te waarborgen dat de activiteiten van de aannemer niet worden verstoord, nood- en hulpdiensten er langs kunnen en om sluipverkeer te voorkomen dat de afsluiting van de A1 probeert te omzeilen.

Toegangspas voor bewoners

Bewoners en bedrijven in het afgesloten gebied ontvangen een brief met een toegangspas die hen doorgang verleent tot en uit het deel waar zij wonen. Deze brief ontvangen bewoners begin augustus. De toegangspas verleent geen doorgang voor De Goog: vanaf de Hakkelaarsbrug tot de Meerkade is De Goog afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van nood- en hulpdiensten.

 

Lees hier informatie over weekendafsluiting A1 Diemen en Muiderberg.