Weekendafsluiting A1 Diemen en Muiderberg 19-22 augustus

In het weekend van 19-22 augustus gaat er veel gebeuren: we zetten de nieuwe A1 richting Amersfoort om door het aquaduct, de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal gaat gedeeltelijk open, we slopen de oude spoorbrug over de A1 en sluiten de nieuwe spoorbrug op het spoor aan. De A1 richting Amersfoort/Almere is hierdoor afgesloten tussen knooppunten Diemen en Muiderberg. Op de A1 richting Amsterdam zijn minder rijstroken beschikbaar. Van zondag 22.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur is de A1 richting Amsterdam geheel afgesloten. Houd rekening met ernstige verkeershinder en 60 minuten extra reistijd in beide richtingen.

Afsluitingen

Maandag 15 augustus 05.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur

Op- en afrit Muiden (3) op A1 richting Amersfoort/Almere is afgesloten. 

 

Vrijdag 19 augustus 20.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur

  • A1 richting Amersfoort/Almere tussen knooppunten Diemen en Muiderberg is afgesloten;
  • Lokale wegen in Muiden en Muiderberg zijn afgesloten voor doorgaand verkeer;
  • Bewoners ontvangen een toegangspas;
  • A1 richting Amsterdam, tussen knooppunten Muiderberg en Diemen: 2 rijstroken beschikbaar;
  • A9 richting Diemen, tussen knooppunten Holendrecht en Diemen: 2 rijstroken beschikbaar;
  • Afrit Muiderberg op de A6 richting Amsterdam is afgesloten.

 

Vrijdag 19 augustus 20.00 uur tot vrijdag 26 augustus 17.00 uur

Op- en afrit Almere Poort (2) van de A6 richting Lelystad is afgesloten.

 

Zaterdag 20 augustus 20.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur

Afrit Muiden-Oost en Muiden op A1 richting Amsterdam afgesloten.

 

Zondag 21 augustus 22.00 uur tot maandag 22 augustus 05.00 uur

A1 richting Amsterdam, tussen knooppunten Muiderberg en Diemen is afgesloten.

 

Omleidingen

Van Amsterdam naar Amersfoort/Almere kunt u omrijden via de A2, A12 en A27. Van Amersfoort/Almere richting Amsterdam rijdt u via de A27, A12 en A2. Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan. 

 

Geen treinverkeer

Van vrijdag 19 augustus 21.30 uur tot vrijdag 26 augustus 12.30 uur is er geen treinverkeer tussen Almere Oostvaarders – Weesp/Hilversum vanwege werkzaamheden van ProRail voor het project OV-SAAL. Rijkswaterstaat benut deze treinvrije periode door alle werkzaamheden voor de spoorbrug en de openstelling van de nieuwe A1 binnen dezelfde periode te plannen. NS zet bussen in. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. 

 

Afsluitingen lokale wegen Muiden en Muiderberg

Om sluipverkeer te voorkomen, zijn lokale wegen in Muiden en Muiderberg afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners en bedrijven binnen het afgesloten gebied krijgen een toegangspas waarmee ze het gebied in- en uit kunnen. Deze brief ontvangen zij begin augustus.

Lowlands

Lowlands in Biddinghuizen is bereikbaar per trein, bus en met de auto via de omleidingsroute. Vanaf vrijdagavond 19 augustus rijden er geen treinen richting Almere, het is dus verstandig om goed voorbereid op reis te gaan en vóór vertrek de Reisplanner van NS te checken. Zie ook http://www.ns.nl/uitgelicht/met-de-trein-naar-evenementen/lowlands.html

 

Kijk naar de timelapse (22/8), kom niet naar de locatie

Uit veiligheidsoverwegingen wordt de omgeving rond de spoorbrug afgesloten, zowel voor gemotoriseerd verkeer als voor fietsers en voetgangers. Het is helaas voor publiek niet mogelijk om op locatie te kijken naar het slopen van de oude spoorbrug en het op zijn plaats zetten van de nieuwe brug. Er is dit keer ook geen livestream. Wel is er op maandag 22 augustus een timelapse-video beschikbaar via bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl.

Alle wegaanpassingen en spoorwerk gebundeld

De planning van de weg- en spoorwerkzaamheden is door Rijkswaterstaat en ProRail minutieus voorbereid en afgestemd met NS, omliggende gemeenten en grote evenementen. De werkzaamheden gelijktijdig uitvoeren, levert per saldo de minste hinder op. Vanwege de werkzaamheden van ProRail rijden er zeven dagen geen treinen. Rijkswaterstaat benut deze treinvrije periode door, het slopen van de spoorbrug, op zijn plaats trekken van de nieuwe spoorbrug en omzetting A1 richting Amersfoort/Almere, binnen dezelfde periode te plannen. Ook is bewust gekozen voor de zomervakantie; het is dan een stuk minder druk op de weg en op het spoor.

 

Download hier de factsheet over de komende werkzaamheden en hier informatie over afsluitingen van lokale wegen Muiden en Muiderberg 19-22 augustus.

.