Amsteldijk Zuid: inhijsen kolommen viaduct A9

Plaatsen leidingbrug

Op donderdag 8 februari plaatsen we leidingen op de eerder geplaatste steunpunten onder het A9 viaduct over de Amsteldijk-Zuid. Deze leidingen zijn het laatste stuk van een heel leidingstelsel tussen de Amstel en het bouwterrein van de verdiepte ligging in Amstelveen. Met de leidingen transporteren we water uit de Amstel naar dit bouwterrein. We werken van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Werkzaamheden brug over de Amstel

De werkzaamheden aan de brug over de Amstel vorderen gestaag, er wordt hard gewerkt aan de nieuwe onderbouw van de brug aan de zuidzijde. Op vrijdag 16 februari plaatsen we de kolommen van de nieuwe brug aan de zijde van de Amsteldijk-Zuid. Op donderdag 29 februari hijsen we de wapening van de nieuwe brug op zijn plek. Wapening is versterking van beton met stalen vlechtwerk waardoor het betonnen brugdek sterk genoeg wordt om voor tientallen jaren het verkeer te dragen. We werken van 7.00 uur tot 16.00 uur.

Wat merkt u ervan? 

Geluid- en trillingshinder

Er wordt enige geluidshinder verwacht als gevolg van de werkzaamheden. Deze hinder is vergelijkbaar met de hinder van de reguliere werkzaamheden op het bouwterrein.

Verkeershinder

  • Om de leidingen te plaatsen op donderdag 8 februari, zijn er tussen 9.00 uur en 12.00 uur twee verkeersstops die maximaal 15 minuten duren. In deze 15 minuten hijsen we de leiding op de steunpunten en maken we ze daaraan vast. Zodra de leidingen verankerd zijn, kan het verkeer weer doorrijden.
  • Om de werkzaamheden aan de brug uit te voeren, is de Amsteldijk-Zuid, zowel op vrijdag 16 als op donderdag 29 februari ter hoogte van de brug over de Amstel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 7.00 uur en 16.00 uur. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen de werkzaamheden wel passeren. Het verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester Boersweg.
Amsteldijk Zuid: inhijsen kolommen viaduct A9

Afbeelding 1: overzicht verkeershinder

Meer informatie