Amstelveen InZicht weer open vanaf 26 mei

Belevingscentrum Amstelveen InZicht opent vanaf woensdag 26 mei eindelijk weer haar deuren. Vanwege het coronavirus was de locatie sinds oktober 2020 gesloten. Nu ook de bibliotheek Amstelland haar deuren weer opent, is het voor inwoners, ondernemers en anderen geïnteresseerden weer mogelijk het centrum te bezoeken.

Nieuwe informatie beschikbaar

Tijdens de sluiting is er hard gewerkt om alle aanwezige informatie in het belevingscentrum te actualiseren. Nu lijn 25 rijdt is de informatie over de Amstelveenlijn vervangen door nieuwe informatie over de A9 en het Stadshart. Er is een A9 tracékaart te zien van maar liefst 10 meter, nieuw beeldmateriaal van de Pathé bioscoop, levensgrote afbeeldingen van werkzaamheden en nog veel meer.

Aangepaste openingstijden

De openingstijden van Amstelveen InZicht zijn tijdelijk gewijzigd. Het centrum is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tot wanneer deze aangepaste openingstijden gelden is nog niet bekend.

Uitkijkpunt

Op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur is ook het uitkijkpunt bij het Kazernepad geopend. Op het uitkijkpunt kun je een code scannen met je telefoon en vervolgens via virtual reality de toekomstige A9 vanaf het uitkijkpunt zien. Kom live meekijken naar de bouw!

Veiligheidsmaatregelen in het centrum

Voor een veilig bezoek voor zowel bezoekers als medewerkers zijn er verschillende veiligheidsaanpassingen gedaan in het centrum. Zo geldt er een mondkapjesplicht bij een bezoek aan Amstelveen InZicht en wordt bezoekers gevraagd hun gegevens achter te laten voor eventueel bron- en contactonderzoek. Bij de ingang is een balie waar op een veilige manier vragen kunnen worden gesteld. Daarnaast kan InZicht enkel via de bovenste etage (niveau 2) worden betreden. Bezoekers wordt gevraagd hun handen te desinfecteren bij binnenkomst en binnen het centrum is een looproute.

Over Amstelveen InZicht

Amstelveen InZicht is een samenwerking tussen de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat, afdeling Metro en Tram van de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam. In het centrum krijgen bezoekers een inkijkje in het Amstelveen van de toekomst. Er is informatie te vinden over de verbreding van de A9, ontwikkelingen in het Stadshart en een terugblik op de bouw van de Amstelveenlijn. Amstelveen InZicht is gevestigd aan het Stadsplein 103 (boven de bibliotheek). Kijk voor meer informatie op www.amstelveeninzicht.nl.