Open dag aquaduct Muiden trekt 300 bezoekers

Maar liefst 300 omwonenden bezochten zaterdag 10 oktober het aquaduct bij Muiden. Aandachtig luisterden zij naar alle uitleg over de bouw, de tegenslag met de lekkage en wat er de aankomende tijd gaat gebeuren.

Bouwput van dichtbij

‘Heel interessant’, hoorden we veel bezoekers zeggen. ‘Ik woon vlakbij de bouwplaats, maar had de bouwput nog niet van dichtbij gezien’, vertelt een inwoner uit Weesp. ‘Natuurlijk hebben we overlast, maar het was vorig jaar veel erger, en je went eraan. Het is eigenlijk ook wel bijzonder om naast zo’n uniek bouwwerk te wonen.’

Olieverfschilderij

‘Ik vond het vorig jaar eigenlijk nog spectaculairder’, bekende een inwoner uit Muiden die de open dag van 2014 ook had bezocht. ‘Toen kon je zo tot in de kelder kijken.’ Een inwoonster uit Weesp maakte veel foto’s en sprak haar bewondering uit voor het werk: ‘Wat komt er veel bij kijken en wat een bijzondere vergezichten. Ik neem foto’s en ga er een olieverfschilderij van maken.’ We hebben deze mevrouw gevraagd ons te zijner tijd een foto van te sturen om op het online bezoekerscentrum te publiceren.

Lees ook

Naar werk: Aquaduct Muiden