Asfalt voor afrit s112 Gooiseweg

Om tijdens de bouw van de tunnel de Gooiseweg te kunnen blijven gebruiken, moet de kruising van de Gooiseweg met de A9 aangepast worden. Dit is gebeurd in de maand november. Momenteel wordt de afrit s112 van asfalt voorzien.

Uitgesteld om hinder te verkleinen

Om de hinder voor de omgeving te verkleinen heeft IXAS de planning van een deel van de werkzaamheden aangepast. De nachtelijke werkzaamheden voor het asfalteren van de noordelijke afrit S112 zijn naar december verplaatst. De werkzaamheden voor het asfalteren van deze afrit stonden gepland voor medio november.

Datum en planning

Het asfalteren, plaatsen van de borden, de geleiderail en de belijning vindt nu plaats van maandag 7 december tot dinsdagochtend 15 december. In deze week werken we een nacht. Op dinsdag 15 december vroeg in de ochtend wordt de nieuwe afrit in gebruik genomen. Daarna sloopt IXAS de oude afrit. Deze werkzaamheden duren tot eind januari.

Hinder

De werkzaamheden aan de A9 geven over een langere periode hinder voor de omgeving. Daar waar mogelijk neemt IXAS maatregelen om de hinder te verkleinen. Het uitstellen en naar de dag verplaatsen van deze werkzaamheden is er daar een van. We verwachten dat de asfaltwerkzaamheden matige hinder geven. Het grootste deel van de werkzaamheden worden binnen de reguliere werktijden van IXAS uitgevoerd: van 7.00 tot 19.00 uur. We werken een keer ’s nacht aan de nieuwe afrit: van maandag 14 op dinsdag 15 december sluiten we de nieuwe afrit aan op de Gooiseweg en de snelweg. Daarvoor moeten twee rijstroken afgesloten worden op de snelweg.

Lees meer