In augustus Waterlandseweg ter hoogte van A6 twee weekenden dicht

Van vrijdag 3 augustus 20.00 uur tot en met maandag 6 augustus 6.00 uur en van vrijdag 17 augustus 20.00 uur tot en met maandag 20 augustus 6.00 uur is de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in beide richtingen afgesloten.

De op- en afritten Almere Stad zijn wel bereikbaar. Het lukt dus alleen niet om het viaduct onderdoor te rijden. Het verkeer vanuit de richting Zeewolde naar Almere Stad kan gebruik maken van de A6 en keren bij afrit 6 (Almere Buiten-West). Verkeer vanuit Almere Stad richting Zeewolde kan via de A6 keren bij afrit 3 (Stedenwijk).

Wat gebeurt er op het viaduct Waterlandseweg?

Afgelopen jaar heeft aannemer Parkway6 naast het huidige viaduct over de Waterlandseweg een nieuw en breder viaduct gebouwd in verband met de aanleg van de extra rijstroken van de A6.

Aankomende periode wordt het oude viaduct over de Waterlandseweg gesloopt en ook vervangen door een nieuw en breder viaduct.

Werkzaamheden 3 – 6 augustus

In het weekend van 3 tot 6 augustus wordt het viaduct over Waterlandseweg gesloopt. Het viaduct wordt gesloopt met twee grote mobiele kranen voorzien van een sloophamer en een knijper. Met name het werken met de sloophamer kan geluidsoverlast veroorzaken. Het slopen gaat dag en nacht door zodat de weg op maandagochtend weer open kan in beide richtingen.

 

Bekijk ook het filmpje dat Omroep Flevoland maakte over deze weekendafsluiting

Werkzaamheden 17 – 20 augustus

In het weekend van 17 tot 20 augustus worden op de dag en in de nacht palen geheid voor het tussensteunpunt van het nieuwe viaduct. Deze werkzaamheden veroorzaken geluidshinder.

Werkzaamheden maandagnacht 20 op dinsdag 21 augustus

Van maandag 20 augustus 20.00 uur tot dinsdag 21 augustus 06.00 uur worden heiwerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden veroorzaken geluidshinder voor de omgeving. Tijdens deze werkzaamheden is de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 gewoon open.

Werken in de nacht

Met het plannen van werkzaamheden wordt altijd een afweging gemaakt tussen veiligheid, het beperken van verkeershinder en hinder voor de omgeving. Omdat we dicht langs de Waterlandseweg en de A6 moeten werken is het voor de veiligheid van onze mensen en de weggebruikers noodzakelijk om de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in zijn geheel af te sluiten en in de nacht van 20 op 21 augustus op de A6 één rijstrook. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken mag dit laatste alleen in het weekend of in de nacht gebeuren. Ons streven is om zo veilig mogelijk te werken, met minimale verkeers- en geluidshinder. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

Vooruitblik werkzaamheden viaduct over Waterlandseweg

Het komende half jaar sluiten we de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 nog één weekend (21-24 september) en 8 nachten af om het viaduct verder af te bouwen.

 

Lees hier de Bewonersbrief Waterlandseweg juli 2018.