Beginstuk verlegde A1 open 7 september

De A1 tussen knooppunten Diemen en Muiderberg verleggen we gedeeltelijk naar het zuiden. Het eerste deel van de verlegde A1 gaat 7 september open voor het verkeer. Dit levert hinder op tijdens het omzetten van de wegen en daarna is het wellicht wennen aan een nieuw wegbeeld.

Tijdelijke en definitieve situatie

Ten oosten van de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal rijdt het verkeer richting Amersfoort vanaf 7 september iets zuidelijker dan de huidige A1, gaat onder een nieuw viaduct door en voegt later weer in op de huidige A1. Door dit stuk weg vroegtijdig in gebruik te nemen, creëren we ruimte om aan een ander viaduct te werken voor de nieuwe verbindingsboog tussen de A9 en A1. Op termijn komt ook de andere rijrichting zuidelijker te liggen. Bekijk hier een korte animatie van de huidige, tijdelijke en toekomstige situatie.

 

ZinnigveldK40

Animatie van het beginstuk van de verlegde A1. Klik voor een uitvergroting.

Hinder tijdens omzetmoment

De werkzaamheden voor deze omzetting vinden plaats tussen vrijdag 4 september 20.00 uur en maandag 7 september 05.00 uur. Tijdens deze periode zijn er minder rijstroken beschikbaar op de A1 richting Amersfoort tussen knooppunt Diemen en Muiden. Omdat de wisselbaan in de richting van Amersfoort wordt gebruikt, zal ook verkeer richting Amsterdam vertraging ondervinden. Houd dus rekening met extra reistijd in beide richtingen.

 

Bekijk hier de foto’s van hoe de weg is aangelegd en hoe deze er nu uitziet.

Lees ook