Belevingscentrum Amstelveen InZicht open

De komende jaren kunt u er in Amstelveen niet omheen: diverse grote bouwprojecten (de verbreding en verdieping van de rijksweg A9, vernieuwing van de Amstelveenlijn en werkzaamheden in winkelcentrum Stadshart) zetten stad en omgeving op hun kop.

Verantwoordelijk voor al dat werk zijn de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat, Vervoerregio Amsterdam en Metro en Tram van de gemeente Amsterdam. Zij slaan in Belevingscentrum Amstelveen InZicht de handen ineen om iedereen zo goed mogelijk te informeren over wat er op stapel staat en u het Amstelveen van verleden, heden en vooral toekomst te laten beleven: ‘Als alle projecten klaar zijn, zien stad en omgeving er zó uit’.

Heel veel te doen

In Amstelveen InZicht zijn films, een interactieve tafel en een lichtshow over het ontstaan van Amstelveen te zien. U kunt een virtuele reis naar de toekomst maken en op een grote luchtfoto in één oogopslag de projecten zien en wat die in de diverse buurten betekenen. In het centrum zullen daarnaast regelmatig presentaties en informatiebijeenkomsten plaatsvinden, en het zal fungeren als startpunt voor interessante excursies. Omgevingsmanagers en communicatieadviseurs van de projecten houden er een wekelijks spreekuur.

Feestelijke opening op zondag 18 juni

Tijdens het Stadspleinfestival op zondag 18 juni vond de feestelijke opening plaats. Na de officiële openingshandeling bleef het centrum tot 17.00 uur open voor publiek.

 

Impressie feestelijke opening

 

Daarna zijn de reguliere openingstijden:

  • woensdag van 12.00 uur tot 17.00 uur
  • donderdag van 12.00 uur tot 20.00 uur
  • vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur
  • iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 uur tot 17.00 uur.

 

Amstelveen InZicht vindt u aan Stadplein 103 in het hart van Amstelveen, in het gebouw waar ook de bibliotheek is gevestigd. Kijk voor meer informatie, actueel nieuws en een agenda met geplande activiteiten en spreekuren op www.amstelveeninzicht.nl.