Betonwerkzaamheden viaduct Polderweg

Betonwerkzaamheden viaduct Polderweg

Het viaduct over de Polderweg wordt momenteel aan de zuidzijde verbreed. Op dinsdag 5 maart storten wij het beton voor de druklaag van het nieuwe viaduct. De druklaag zorgt voor de verspreiding van de lasten op het viaduct en vergroot zo het draagvermogen van het viaduct. De betonpomp wordt opgesteld aan de zuidzijde van het viaduct. We werken op 5 maart tussen 7.00 uur en 17.00 uur.

werkzaamheden polderweg

Afbeelding 1: Schematische afbeelding van de werkzaamheden

Wat merkt u ervan?

Verkeershinder
Om de werkzaamheden veilig uit te voeren voor zowel medewerkers als weggebruikers, moet de Polderweg deze dag gesloten worden voor het verkeer ter hoogte van de onderdoorgang. Dit betekent dat het gemotoriseerde verkeer aan de westzijde deze dag de A9 onderdoor kan gaan via de Rondehoep West/Achterdijk. Aan de oostzijde van de afsluiting kan het verkeer de A9 onderdoor gaan via de Rondehoep Oost.

Geluids- en trillingshinder
Het storten van de druklaag komt qua geluids- en trillingsbelasting niet boven de werkzaamheden uit zoals die nu worden uitgevoerd.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.