Bijlmerpleinpad half jaar dicht

Van dinsdag 6 juni tot uiterlijk vrijdag 1 december is het Bijlmerpleinpad ter hoogte van de A9 afgesloten. Er is in deze periode een omleidingsroute voor fietsers en voetgangers. In de periode van de afsluiting bouwen we de tunnel op de plek van het Bijlmerpleinpad en bouwen we een duiker aan de noordkant van de tunnel. Vanaf 6 juni is het fiets- en voetpad over de Huntumdreef weer open.

Waarom zo lang?

Onder de hulpbrug waar het Bijlmerpleinpad nu overheen loopt, is te weinig ruimte om de tunnel volledig af te kunnen bouwen. Voor zowel de bouw van de noordelijke tunnelbuizen, als voor de bouw van de zuidelijke tunnelbuizen, moet de hulpbrug van zijn plek. De noordelijke en zuidelijke tunnelbuizen worden los van en direct na elkaar gebouwd. De afsluiting duurt daarom langer. Dat heeft te maken met de ingewikkelde logistiek op dit project.

Bouw van de duiker

Aan de Huntumzijde van de tunnel liggen aan beide kanten van het Bijlmerpleinpad watergangen. Deze watergangen zijn nu met een kleine duiker met elkaar verbonden. In de toekomst komt hier een grotere en doorvaarbare duiker. Dit is nodig omdat in de nieuwe situatie het Bijlmerpleinpad deze watergang schuin oversteekt.

Werkzaamheden samengevoegd

De bouw van deze duiker stond eigenlijk pas later ingepland: in 2021. Dan leggen we het park aan op het dak van de tunnel. Voor de aanleg van deze duiker zou het Bijlmerpleinpad dan weer langdurig dicht moeten. Nu het Bijlmerpleinpad toch al langdurig dicht moet voor de bouw van de tunnel, nemen we deze werkzaamheden direct mee. Dit voorkomt een volgende lange afsluiting in 2021. De werkzaamheden voor de duiker vinden plaats vanaf september. Voor de start van deze werkzaamheden informeren we u hierover.

Omleidingsroute

Door de afsluiting moeten fietsers en voetgangers omrijden of -lopen. De kortst mogelijke omleidingsroute loopt via het Gaasperdammerpad, de Meerkerkdreef/Huntumdreef en het Huntumpad.

Werkzaamheden verwijderen hulpbrug

De werkzaamheden die nodig zijn voor het verwijderen van de hulpbrug, worden in de week vanaf 6 juni uitgevoerd. Deze werkzaamheden geven weinig hinder. Mogelijk duurt het uithijsen van de hulpbrug langer dan een standaard werkdag van 07.00 tot 19.00 uur. We gaan dan in de avond door met de hijswerkzaamheden. Het uithijsen van de hulpbrug staat gepland voor woensdag 7 juni.

Fotowedstrijd: win een e-bike

De hulpbruggen over de bouwput heen zijn voor sommigen een ware Alp d’Huez. Met een e-bike worden deze bergen heuveltjes. Rijkwaterstaat geeft daarom een E-bike weg aan de persoon die op de meest originele manier op de foto gaat met een fiets en de bouwput op de achtergrond. De wedstrijd duurt tot en met 18 juni. Op deze pagina leest u hoe u mee kan doen.