Bouw fietstunnels Diemerbos

Vanaf 5 januari starten we met de bouw van de fietstunnels Diemerbos. De voorbereidende werkzaamheden daarvoor hebben we inmiddels afgerond. De werkzaamheden hebben geen effect op de omleidingsroutes in het Diemerbos, deze blijven gewoon van kracht.

Nieuwe fietstunnels

Op maandag 3 maart 2014 zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de fietstunnels. We verlegden bijvoorbeeld de kabels en leidingen. In het nieuwe jaar gaan we de tunnels echt bouwen. We verleggen de fietstunnel in het Diemerbos die onder de A9 doorloopt. En ongeveer 500 meter zuidelijker, richting de Stammerdijk, maken we een nieuwe fietstunnel. We verwachten dat ze eind 2016 klaar zijn.

Omleiding en hinder

Vanwege de werkzaamheden is de bestaande fietstunnel sinds maandag 3 maart 2014 afgesloten voor alle verkeer. Fietsers, voetgangers en ruiters worden omgeleid via de Stammerdijk. De omleidingen worden ter plaatse aangegeven met gele borden. Fietsers moeten nog altijd rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 8 minuten. We proberen de hinder in het Diemerbos tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Zo blijven tijdens de werkzaamheden de meeste wandel-, fiets- en ruiterroutes en de laarzenroute beschikbaar voor recreatie. Wel kunnen bezoekers van het Diemerbos geluidhinder ondervinden door de hei- en trillingswerkzaamheden. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Nieuw viaduct en spoorkruising bij Diemen

De werkzaamheden aan de fietstunnels zijn onderdeel van de verbreding van de A1/A6 Diemen – Almere Havendreef. Daarvoor maken we een nieuwe verbindingsboog tussen de A9 en A1. Ook wordt knooppunt Diemen aangepast. We bouwen bijvoorbeeld een viaduct in knooppunt Diemen en maken een nieuwe spoorkruising bij Diemen. De nieuwe verbindingsweg tusen de A9 en A1 loopt straks namelijk onder het bestaande spoor door. Bij de bouw van de spoorkruising proberen we de dienstregeling van het treinverkeer zo min mogelijk te verstoren.

Wat u op het kaartje ziet

Op het kaartje hierboven ziet u de belangrijkste bouwlocaties. Deze hebben we met hoofdletters aangegeven.

  • Locaties A en B: Fietstunnels Diemerbos
  • Locatie C: viaduct knooppunt Diemen A9/A1
  • Locatie D: Spoorkruising Diemen
  • Locatie E: brug Amsterdam-Rijnkanaal