Fietstunnel Diemerbos afgesloten

We starten maandag 3 maart 2014 met het verlengen van de fietstunnel in het Diemerbos, onder de A9. Daarnaast komt ongeveer 500 meter zuidelijker, richting de Stammerdijk, een nieuwe fietstunnel. Vanwege deze werkzaamheden is de bestaande fietstunnel afgesloten voor alle verkeer. De verlenging van de fietstunnel en realisatie van de nieuwe fietstunnel is nodige vanwege een nieuwe verbindingsboog tussen de A9 en de A1 als onderdeel van de verbreding van de A1/A6 Diemen – Almere Havendreef.

Vanwege de afsluiting van de fietstunnel worden fietsers, voetgangers en ruiters omgeleid via de Stammerdijk. De omleidingen staan aangegeven met gele borden. Fietsers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 8 minuten.

Hinder beperken
We proberen de hinder in het Diemerbos tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Zo blijven de tijdens de werkzaamheden de meeste wandel-, fiets- en ruiterroutes en de laarzenroute beschikbaar voor recreatie. Wel kunnen bezoekers van het Diemerbos geluidhinder ondervinden door de hei- en trillingswerkzaamheden. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Volgens planning zijn zijn beide fietstunnels eind 2016 klaar.