Bouw ontvangstput riool Van Hallweg

Bouw ontvangstput riool bij grasveld zuidkant flat Meester F.A. van Hallweg

In november 2023 informeerden wij u over de aanleg van een ontvangstput op het grasveld aan de zuidkant van de flat aan de Meester F.A. van Hallweg. Deze put wordt voor twee jaar onderdeel van het gemeentelijk rioolstelsel. Daarna wordt deze weer verwijderd, daarover wordt u dan geïnformeerd. In deze brief informeren wij u over de bouw van de put gepland in april en mei. Zie afbeelding 1 voor de locatie van de ontvangstput.

Werkzaamheden in detail

  • Van dinsdag 2 april tot en met vrijdag 5 april van 7.00 uur tot 19.00 uur plaatsen we damwanden zodat er een bouwkuip ontstaat. Deze bouwkuip is nodig om in een waterdichte ruimte werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.
  • Van maandag 8 april tot en met dinsdag 30 april boren we funderingspalen en graven we de grond af. Als de bouwkuip diep genoeg is uitgegraven, blijft er water in staan als tegendruk voor het grondwater. We storten vervolgens een vloer van onderwaterbeton.
  • Van woensdag 1 mei tot en met vrijdag 24 mei hijsen we de put in en verbinden we deze met het bestaande riool. Daarna branden we het stukje van de damwand dat boven de grond uitsteekt af. Vervolgens werken we de put netjes af. We werken op doordeweekse dagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder 

  • Het plaatsen van damwanden zorgt voor forse geluids- en trillingshinder voor de directe omgeving.
  • Het plaatsen van funderingspalen zorgt voor een stuk minder geluidshinder omdat we de palen boren in plaats van heien.
  • U ervaart mogelijk hinder door de aanwezigheid van bouwverkeer en graafwerkzaamheden.

Afbeelding 1: Oranje is de locatie van de ontvangstput

26 en 27 maart: verwijderen tegels langs Keizer Karelweg

De ruimte tussen de flat van de Meester F.A. van Hallweg en de Keizer Karelweg wordt opgeknapt. We halen de bouwhekken weg en tegels eruit. Vervolgens wordt het gazon netjes gemaakt en op de plek waar de tegels lagen, bloemenmengsel gestrooid. De tegels worden verwijderd op dinsdag 26 en woensdag 27 maart. Deze werkzaamheden kunnen geluidsoverlast veroorzaken.

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.