Viaduct Burgemeester Boersweg: inhijsen liggers

Nachtelijke en weekendwerkzaamheden viaduct over de Burgemeester Boersweg

Het viaduct over de Burgemeester Boersweg wordt op dit moment aan de zuidzijde verbreed. De volgende stappen zijn het plaatsen van steunpunten en liggers:

  • Van dinsdag 2 april tot en met vrijdag 12 april plaatsen wij de steunpunten van het nieuwe viaduct. We werken op doordeweekse dagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur.
  • In de avonden en nachten van vrijdag 12 op zaterdag 13 april en van zaterdag 13 op zondag 14 april, tussen 20.00 uur en 7.00 uur, hijsen we de liggers op de steunpunten. Liggers zijn de balken waar straks het brugdek op komt te liggen.

Waarom in de nacht?

Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren voor zowel onze medewerkers als weggebruikers, moet de Burgemeester Boersweg afgesloten worden. Om de doorstroming van het verkeer te waarborgen, mag dit alleen in het weekend of de nacht. Daarom voeren we deze werkzaamheden in de nacht uit.

Zie afbeelding 1 voor de locatie van de werkzaamheden en een overzicht van de verkeershinder.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder

  • Omdat het inhijsen van de liggers in de nacht plaatsvindt en er weinig andere omgevingsgeluiden zijn, verwachten we dat deze werkzaamheden extra goed hoorbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van bouwverkeer en materiaal op materiaal.
  • Er is verlichting nodig om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Hier kunt u mogelijk hinder van ervaren.

Verkeershinder
Vrijdag 12 april 20.00 uur tot zaterdag 13 april 7.00 uur:

  • De Burgemeester Boersweg is van noord naar zuid afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt door gele bebording omgeleid via de Oranjebaan en Beneluxbaan.
  • Beide afritten van aansluiting 4 Ouderkerk a/d Amstel zijn afgesloten. Verkeer naar Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel wordt omgeleid via aansluiting 5 Amstelveen-Stadshart.

Zaterdag 13 april 20.00 uur tot zondag 14 april 7.00 uur:

  • De Burgemeester Boersweg is in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt door gele bebording omgeleid via de Oranjebaan en de Beneluxbaan aan de noordzijde. Aan de zuidzijde wordt het verkeer omgeleid via de Laan van Langerhuize.
  • Alle op- en afritten van aansluiting 4 Ouderkerk a/d Amstel zijn afgesloten. Verkeer van en naar Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel wordt omgeleid via aansluiting 5 Amstelveen-Stadshart.

Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de Burgemeester Boersweg.

Afbeelding 1: Locatie werkzaamheden en overzicht verkeershinder

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.