Circulair bouwen moet de norm worden

Op 28 juni was het SAA project A9 Badhoevedorp – Holendrecht (A9BAHO) het decor van een bijzondere bijeenkomst. Vertegenwoordigers van het  Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen spraken hier met elkaar af om de omslag naar duurzame infrastructuur gezamenlijk te versnellen. De gemaakte afspraken van de overheden moeten zorgen voor een voorspelbare en uniforme vraag naar duurzame opdrachten, die helderheid geeft aan de markt. Circulair bouwen moet de norm worden!

Normaalgesproken is het zeker niet de bedoeling om met stiften op beton te schrijven, maar op 28 juni werd er een uitzondering gemaakt. Op symbolische wijze werden de handtekeningen gezet op een viaduct van de A9 bij Amstelveen om de afspraken te bekrachtigen. Deze locatie – op het oog een doodgewoon viaduct – was niet voor niets gekozen. De liggers (de lange betonnen balken waar de weg op ligt) van dit viaduct zullen namelijk een tweede leven krijgen op een ander infraproject. Het is daarmee een van de vele voorbeelden die laten zien hoe we op het project A9BAHO al concreet invulling geven aan circulair bouwen.

Meer weten?

Lees hier meer over de bijeenkomst en het convenant dat is ondertekend: https://www.duurzame-infra.nl/actueel/details/nieuwe-fase-voor-klimaatneutrale-en-circulaire-infrastructuur