College Gaasperdammertunnel

Is het beter om de A9 kort af te sluiten voor werkzaamheden, of laten we verkeer doorrijden waardoor de hinder beperkt is, maar wel langer duurt. Dit is een van de dilemma’s waar een verkeersmanager mee te maken heeft. Op 15 mei vertelt verkeersmanager Bert Jan Zandhuis alles over zijn werk. Locatie: het dienstgebouw op de Gaasperdammertunnel.

Bert Jan is het hele project betrokken bij de uitvoering van de Gaasperdammertunnel. Tijdens een presentatie legt hij in begrijpelijke taal de technische aspecten van het werk uit. Hij vertelt over de afsluitingen en verschillende faseringen, maar wat zijn faseringen? Ook vertelt Bert Jan over wat komt kijken bij de openstelling van een tunnel. Bert Jan: ‘Zo´n gigantisch project realiseren gaat niet zomaar, daar komt meer bij kijken dan je denkt.’

Helmpje op, helmpje af

Na de presentatie is er tijd om de tunnel in te gaan en de Gooiseweg te bezoeken. Dit is een belangrijke verbinding, omdat hier de op- en afritten van en naar de tunnel komen en er een ovonde (een ovale rotonde) wordt aangelegd. We sluiten het college af met een quiz: helmpje op, helmpje af.

Aanmelden

Het college van 15 mei is inmiddels vol. Daarom komt er een nieuw college op 22 mei.