Dag van de Bouw 13 juni ook bij SAA

Hoe werkt een uitbouwbrug? En waarvoor zijn die blauwe steigers naast de A1? Op de tiende editie van de Dag van de Bouw stelt aannemerscombinatie SAAone haar deuren open voor het grote publiek. Bekijk op zaterdag 13 juni de tweede Hollandse Brug en de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal van dichtbij en maak kennis met de bijzondere bouwmethoden.

Bustour

De Dag van de Bouw start bij de tweede Hollandse Brug in Almere. Het bouwterrein is ingericht als evenemententerrein met verschillende activiteiten voor jong en oud. De gehele dag rijden er gratis pendelbussen naar de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Diemen en terug. Tijdens de busrit over de A1 vertellen we over de werkzaamheden bij de spoorbrug Muiderberg en het aquaduct bij Muiden. Bij de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal is de toekomstige aansluiting tussen de A9 en A1 te bezichtigen. Vanaf deze plek heeft u een fraai uitzicht op de nieuwe brug en over het kanaal.

Bouwterrein

U bent tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom op het bouwterrein in Almere. Hoewel het deze dag een evenemententerrein is, blijft een paar stevige schoenen aan te raden. Dit terrein is voor het grootste deel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De andere locatie is helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Parkeren

Parkeren is mogelijk op het evenementenparkeerterrein nabij het station Almere Poort (Olympialaan). Vanaf het parkeerterrein rijden pendelbussen elke 5 minuten naar de tweede Hollandse Brug. Alleen op vertoon van een mindervalidepas kunt u onder aan de afrit 2 linksaf slaan en parkeren op het terrein.

Route

Vanaf A1 Amsterdam: rijd bij knooppunt Muiderberg de A6 op richting Lelystad Almere. Neem afrit 2 en sla onderaan de afrit rechtsaf. U volgt vanaf hier de borden. Vanaf A6 Lelystad: neem afrit 2 Almere Poort vanaf de A6 en sla bij de verkeerslichten rechtsaf. Volg vanaf hier de borden. Kijk voor meer informatie ook op www.dagvandebouw.nl.

Let op verkeershinder

In het weekend van 12 tot 15 juni vindt er onderhoud plaats aan de A1 vanaf knooppunt Muiderberg tot en met Naarden-Vesting (6). Houd rekening met extra reistijd door mogelijke files op de A1 en A6.