De bouwers van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht: Emilia María López Pardo

De verbreding van de A9 tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht kan niet zonder alle uitvoerders die binnen en buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we graag aan je voor. Zoals de Spaanse Emilia María López Pardo, die samen met haar man neerstreek in Amstelveen om te bouwen aan de A9.

Wat doe je bij VeenIX?

Ik werk bij kwaliteitsbewaking en milieubeheer. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat het werk op de goede manier wordt uitgevoerd. Ik ben daardoor veel op de bouwplaats te vinden om te kijken of alles verloopt zoals zou moeten. We zijn daardoor de schakel tussen de mensen op kantoor en op de bouwplaats.

Wat maakt jouw werk leuk?

De mogelijkheid om veel van de wereld te zien. Voor sommige mensen is dat een probleem, maar niet voor mij. Ik houd ervan om op verschillende plekken te wonen en verschillende mensen te ontmoeten.

Welke projecten heb je hiervoor gedaan?

Ik heb eerst aan drie verschillende projecten in Spanje gewerkt, twee snelwegen en een brug. Daarna ben ik voor een project verhuisd naar Roemenië. Toen ik kinderen kreeg ben ik tijdelijk gestopt met werken in de bouw. Mijn man bleef ondertussen wel bij FCC werken, dus ik bleef veel van de wereld zien. Toen ben ik een eigen bedrijf gestart als personal food shopper. Vorig jaar heb ik besloten om terug te keren in de bouw.

Is het werken in Nederland anders dan in andere landen?

 Ja, het is heel anders. Ik houd van de relaxte werksfeer. De balans tussen werk en vrije tijd is goed geregeld in Nederland.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Als ik niet aan het werk ben ga ik het liefst op reis met mijn man en twee kinderen. We houden van rustige vakanties, waarin we echt de tijd nemen om een plek te leren kennen.

Is het anders om als vrouw te werken in een omgeving die zo wordt gedomineerd door mannen?

 Natuurlijk, het is niet hetzelfde. Daarmee bedoel ik niet dat het vervelend is, maar het is inderdaad een men’s world. Als ik op de bouwplaats ga kijken of alles volgens plan loopt ben ik vaak de enige vrouw. Maar voor mij is dat geen enkel probleem.