Doorkijkje werkzaamheden en wegafsluitingen A6 april 2018

Aan beide kanten van de A6 Almere werkt Parkway6 in hoog tempo aan de verbreding van de weg. De extra rijstroken langs de snelweg zijn al duidelijk zichtbaar en ook de nieuwe viaducten rondom het Weerwater krijgen steeds meer vorm. Begin april gaat de nieuwe verbindingsweg Steigerdreef in de wijk De Steiger in Almere Haven open voor het verkeer. Een doorkijkje naar wat u als automobilist in april 2018 kunt verwachten.

6 – 16 april: Waterlandseweg dicht

De Waterlandseweg ter hoogte van de A6 is in beide richtingen afgesloten van vrijdag 6 april 20.00 uur tot maandag 16 april 2018 5.00 uur. De afrit Almere Stad vanuit de richting Amsterdam is afgesloten van vrijdag 6 april 20.00 uur tot maandag 16 april 05.00 uur.  De oprit Almere Stad richting Lelystad is afgesloten van maandag 6 april tot en met donderdag 26 april. Meer informatie over de omleidingen is binnenkort te vinden op het online bezoekerscentrum.

 

De aanleg van de nieuwe oprit vanaf de Waterlandsweg voor de richting Lelystad

16 april: nieuwe oprit Almere Haven open

De nieuwe verbindingsweg Steigerdreef verbindt Almere Haven met de op- en afritten van de A6 van en naar Lelystad. Begin april gaat de weg open voor het verkeer. U rijdt dan via de Steigerdreef de A6 op voor de richting Lelystad. De oude oprit Almere Haven richting Lelystad ter hoogte van ‘t Oor komt hiermee te vervallen.

De afrit Almere Haven vanuit de richting Lelystad blijft de komende maanden nog in de huidige situatie bestaan. Medio 2018 zal ook deze afrit worden verplaatst.

De aanleg van de nieuwe oprit Almere Haven voor de richting Lelystad en de nieuwe verbindingsweg Steigerdreef in Almere Haven.

20 – 23 april: deel A6 weekend dicht

Vanaf vrijdagavond 20 april 20.00 uur tot en met maandagochtend 23 april 5.00 uur gaat de A6 in beide richtingen dicht tussen Almere Stad (afrit 5) en knooppunt Almere. Het oostelijk deel van het viaduct Buitenhout (Tussenring) wordt dan gesloopt. In het najaar van 2017 is het westelijk deel van het viaduct Buitenhout gesloopt. De afgelopen maanden heeft Parkway6 op deze plek een nieuw, breder viaduct gebouwd. Dit viaduct wordt begin april in gebruik genomen. Meer informatie is binnenkort te vinden op het online bezoekerscentrum.

 

Deze planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden

De bouw van het nieuwe en bredere viaduct Buitenhout