Ernstige hinder: A1 Muiderberg-Diemen deels afgesloten

In augustus is de nieuwe A1 opengesteld voor verkeer in de richting van Amersfoort/Almere. Van vrijdag 23 september 21.00 uur tot maandag 26 september 5.00 uur wordt gewerkt aan de omzetting van de A1 de andere kant op, richting Amsterdam. Tijdens de werkzaamheden is de hoofdrijbaan (3 rijstroken) afgesloten. Alleen de wisselbaan is open  (overdag 2 rijstroken, ’s nachts 1). Verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en 60 minuten extra reistijd.

Afsluitingen en bereikbaarheid 

Van vrijdag 23 september 21.00 uur tot maandag 26 september 5.00 uur zijn de volgende maatregelen van kracht:

 

  • Drie rijstroken op A1 richting Amsterdam afgesloten tussen knooppunten Muiderberg en Diemen.
  • Verbindingsboog A6 naar A1 dicht; verkeer van de A6 en de A1 richting Amsterdam kan alleen gebruik maken van de wisselbaan.
  • Op- en afrit Muiderberg op de A6 richting Amsterdam dicht.
  • Op- en afritten A1 Muiden-Oost (4) en Muiden (3) richting Amsterdam definitief gesloten; nieuwe op- en afrit Muiden/Weesp (3) tussen 9.00 en 21.00 uur wel open.
  • In de avond en nacht moet verkeer rekening houden met verkeersstops van max. 15 minuten.

Omleidingen 

  • Verkeer richting Amsterdam wordt bij grote drukte omgeleid via de A27, A12 en A2.
  • Verkeer vanuit Muiderberg richting Amsterdam wordt omgeleid via het Naarderbos naar de A1 (oprit 6, Naarden-Vesting).

Dit keer geen toegangspassen

Tijdens het weekend van 23-26 september worden er geen lokale wegen in Muiden en Muiderberg afgesloten. Toegangspassen voor bewoners en bedrijven zijn daarom niet nodig. Het passensysteem is dit jaar twee keer gebruikt tijdens werkweekenden vanwege sluipverkeer. Voor het aankomende weekend is de verwachting dat er weinig sluipverkeer zal ontstaan omdat er alleen hinder is richting Amsterdam. Dit in tegenstelling tot de weekenden waarin lokale afsluitingen wel nodig waren: toen waren er in beide richtingen (gedeeltelijke) afsluitingen van de A1.

Wat verandert er vanaf 26 september?