Tijdelijk gewijzigde busroutes en pendelbus P&R Muiden

Vanwege de verplaatsing van de A1 en de verhuizing van de P&R-locatie in Muiden, zijn er tussen 22 augustus en 23 oktober tijdelijk aangepaste routes voor het busverkeer tussen Amsterdam en ’t Gooi en Almere.

Buspendel richting Almere/Hilversum – vanaf 22 augustus
Komende vanuit Amsterdam stoppen de doorgaande bussen naar Almere en Hilversum niet bij de haltes Diemerknoop, Maxisweg en Muiden P&R. Connexxion zet sinds 22 augustus een pendeldienst in voor de haltes tussen Diemen en Muiden. Reizigers kunnen op halte Stammerkamp in Diemen op de pendelbus (lijn 520) stappen. Reizigers naar Muiden en Muiderberg moeten rekening houden met een extra overstap en extra reistijd.

 

Buspendel in beide richtingen – vanaf 26 september
Vanaf 26 september tot en met 22 oktober zijn de omleiding en de pendeldienst in beide richtingen van kracht. Inwoners van Muiden die richting Amsterdam willen reizen, kunnen bij de halte Muiden, Brandweerkazerne op de pendelbus stappen. (Hier stopt lokale buslijn 110 ook.). Vanaf 26 september wordt het meubilair van de oude P&R (bushokjes, informatiepalen et cetera) in twee fasen verhuisd naar de nieuwe P&R-locatie bij de op- en afrit Muiden/Weesp (3) van de A1. Vanaf 23 oktober is de pendeldienst niet meer nodig, dan gaat de definitieve situatie in. Kijk voor een overzicht van welke bussen bij welke haltes stoppen in de tijdelijke en definitieve situatie op http://connexxion.nl/reizen/1190/werkzaamheden-muiden-vanaf-19-augustus/4487.

 

Bushalte verder van Muidense kern af dan voorheen
Met het verleggen van de A1 naar het zuiden en de aanleg van het aquaduct bij de Vecht, verplaatst ook de P&R Muiden naar het zuiden, verder van de bestaande bebouwde kom af. De nieuwe P&R ligt aan de noordkant van de A1, aan de Muidense zijde van de op- en afrit Muiden/Weesp (3). In de toekomst wordt in het gebied buiten de bestaande bebouwde kom van Muiden nieuwe woningbouw gerealiseerd: daardoor komen er vanuit de Krijgsman en Bloemendalerpolder te zijner tijd ook ‘opstappers’ en ‘afstappers’. Het P&R-terrein heeft twee functies: het biedt een parkeerplaats voor automobilisten en fietsers die verder reizen met de bus richting Amsterdam. En het biedt een overstapmogelijkheid tussen de snelle R-net buslijnen die over de A1 en A6 rijden. De nieuwe P&R Muiden moet daarom dicht bij de nieuwe A1 liggen. De lokale buslijn 110 rijdt tussen Weesp en Bussum en blijft de kernen van Muiden en Muiderberg bedienen. Ook blijft deze lijn via P&R Muiden rijden waar reizigers kunnen overstappen op één van de snelle R-net bussen.

 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de aangepaste busdienst op de website van Connexxion: http://connexxion.nl/reizen/1190/werkzaamheden-muiden-vanaf-19-augustus/4487 U kunt ook uw reis van deur tot deur plannen via connexxion.nl of 9292.nl. De tijdelijke routes en pendeldienst worden meegenomen in het reisadvies.

Wat verandert er nog meer per 26 september?

Naar werk: P+R Muiden