Heipalen en damwanden voor verbreding A9 in Amstel III

De A9 Gaasperdammerweg wordt verbreed van 2 x 3 rijstroken naar 2 x 5 rijstroken en een wisselbaan. De viaducten over het Lemelerbergpad, de Muntbergweg en het Haarlerbergpad worden daarom uitgebreid. De komende periode bouwt IXAS nieuwe ondersteuningsassen voor de uitbreidingen. Hiervoor brengen we heipalen en damwanden aan. Met dit bouwbericht informeren wij u over deze werkzaamheden en de hinder die ze mogelijk met zich mee kunnen brengen.

Damwanden bij Lemelerbergpad

Zoals gemeld in ons bouwbericht van 22 maart is het brom,- fiets- en voetpad Lemelerbergpad van 25 april tot en met 29 juli ter hoogte van de A9 afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Muntbergweg. De route wordt met gele borden aangegeven. In deze periode werken we aan de verbreding van het viaduct.

 

Voor die verbreding verwijderen we tussen 29 april en 24 mei aan de noord- en de zuidzijde bestaande damwanden en brengen vervolgens nieuwe damwandplanken aan. Dit is een week later dan eerder aangegeven.

Heipalen en damwanden bij Muntbergweg

Vanaf deze week zijn op de Muntbergweg de rijstroken verschoven naar het oosten. Hierdoor zijn er richting het noorden nog twee rijstroken beschikbaar. Hiermee maakt IXAS ruimte voor de bouw van de funderingen voor de uitbreiding van de viaducten. De komende drie maanden brengen we hier heipalen en damwanden aan. In de bijgaande tabel ziet u de data van deze werkzaamheden.

Damwanden langs de noordzijde van A9

Tussen de Muntbergweg en de spoorlijn Amsterdam – Utrecht brengt IXAS damwanden aan.

 

  • Langs de noordelijke afrit naar de S111 trilt IXAS van 9 tot en met 20 mei een damwand in.
  • En zoals gemeld in het bouwbericht van 22 maart, verschuift IXAS de watergang tussen het Haarlerbergpad en de spoorkruising naar het noorden. Hiervoor brengen we twee keer 240 meter damwanden aan. Deze werkzaamheden zijn uitgesteld. Ze beginnen niet op 18 april maar op 23 mei en duren tot eind juni.

 

Bouwbericht – Heipalen en damwanden voor verbreding A9 in Amstel III (PDF)