Nieuwe situatie op de A9 Gaasperdammerweg vanaf maandag 11 april

Vanaf maandag 11 april tot begin mei is er op de A9 Gaasperdammerweg een rijstrook minder beschikbaar vanaf knooppunt Holendrecht tot knooppunt Diemen. Daardoor is er in die periode meer verkeer op de twee overgebleven rijstroken richting Diemen. In de richting Holendrecht verandert er niets.

In geval van drukte kunnen weggebruikers ervoor kiezen om te rijden via de A2, A10-oost en A1. De afsluiting is nodig voor de uitbreiding van de A9 Gaasperdammerweg en is een voorbereiding op een grotere verkeersingreep die begin mei ingaat.

 

Nieuwe situatie op de A9 Gaasperdammerweg vanaf begin mei

Vanaf begin mei verandert de situatie op de A9 Gaasperdammerweg vanaf knooppunt Diemen tot knooppunt Holendrecht. Dan wordt een deel van het verkeer in de richting van knooppunt Holendrecht over een nieuwe parallelbaan geleid. Er is dan één rijstrook op de huidige A9 en twee rijstroken op de lager gelegen parallelbaan.
Bestemmingsverkeer voor de afritten S111, 112 en 113 moet vooraf een keuze maken. Verkeer naar de S113 en S111, moet rechts aanhouden en via de parallelbaan rijden. Verkeer voor de S112 houdt links aan. Doorgaand verkeer richting de A2 kan beide opties kiezen; ze kunnen zowel rechts als links aanhouden.
De ingebruikname van de parallelbaan is een grote stap in de uitbreiding van de A9 Gaasperdammerweg. De bouw van een drie kilometer lange landtunnel is daar een belangrijk onderdeel van. In 2020 wordt deze in gebruik genomen.