Hinder op Amsterdamsestraatweg, Naardervaart en Naardertrekvaart

De Naardervaart tussen Naarden en Muiderberg is vanaf 28 oktober tot 28 november gesloten voor alle verkeer. Dit is vanwege heiwerkzaamheden en de sloop van viaduct Gooimeer. Verkeer wordt omgeleid via de Amsterdamsestraatweg en ondervindt gedurende 2 weken hinder van verkeersstops. Tegelijkertijd maakt het vaarverkeer gebruik van een versmalde vaargeul in de Naardertrekvaart en krijgt ook te maken met stops.

Afsluitingen (nummer 1 en 2)

Vanaf woensdag 28 oktober tot zaterdag 28 november is de Naardervaart afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van de busbaan en Naardervaart huisnummer 1. Dit is vanwege heiwerkzaamheden voor de toekomstige verbindingsweg A1/A6 vanuit Amsterdam richting Lelystad en de sloop van het viaduct Gooimeer. Verkeer wordt omgeleid via de Amsterdamsestraatweg, die afgesloten was sinds 5 oktober vanwege dezelfde werkzaamheden en woensdag 28 oktober weer open gaat. De omleidingsroute wordt ter plaatse met bebording aangegeven, evenals de bereikbaarheid van aangrenzende bedrijven.

Verkeersstops Amsterdamsestraatweg

Behalve de wegafsluiting van de Naardervaart ondervindt het verkeer op de Amsterdamsestraatweg tussen 16 en 28 november hinder door tijdelijke verkeerstops van maximaal 20 minuten. Deze stops zijn nodig vanwege de aanvoer en het inhijsen van grote betonnen dekliggers voor de bouw van de nieuwe verbindingsweg.

Vaarwegafsluiting Naardertrekvaart (nummer 3)

Voor de veiligheid van het vaarverkeer is de Naardertrekvaart van 5 tot en met 10 oktober in z’n geheel afgesloten geweest. Momenteel is er een versmalde vaargeul beschikbaar tot 28 november. Tussen 16 en 28 november worden er ook op het water verkeersstops gehanteerd van maximaal 20 minuten.

 

  • Van 5 t/m 10 oktober: volledige afsluiting.
  • Van 12 oktober t/m 28 november: versmalde vaargeul.
  • Tussen 16 en 28 november vaarstops van maximaal 20 minuten.

Alle genoemde data zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden.