Incident met brugdek vertraagt werk aan de metrokruising

IXAS voert werkzaamheden uit aan de kruising van het metrospoor Gaasperplas en de A9 Gaasperdammerweg. Tijdens deze werkzaamheden heeft zich op vrijdag 23 oktober aan het einde van de middag een incident voorgedaan: 1 van de 3 benodigde brugdekken is van een dieplader gegleden en in de sloot terechtgekomen.

Geen gewonden

Het incident vond plaats tijdens het transport over onze bouwweg naar de metrokruising. IXAS heeft de situatie direct gestabiliseerd en afgezet. Bij het incident is niemand gewond geraakt. Er is alleen materiële schade. Met dit bericht brengen we u op de hoogte van de gevolgen van het incident.

Brugdekken niet geplaatst

Na het incident heeft IXAS in overleg met Rijkswaterstaat om veiligheidsredenen besloten de drie brugdekken voor het westelijke spoor niet in het treinvrije weekeinde aan te brengen. Het spoor is weer in de oorspronkelijke staat teruggebouwd.

Overige werkzaamheden afgerond

De overige geplande werkzaamheden, zoals het aanbrengen van de damwanden en de funderingspalen, zijn volgens planning afgerond. Deze week, in de nacht van dinsdag 27 oktober op woensdag 28 oktober, moet nog een aantal werkzaamheden worden afgerond. Het gaat hierbij om het aanbrengen van ballast, het aansluiten van kabels en leidingen en testwerkzaamheden.

Aanbrengen brugdekken

IXAS overlegt met Rijkswaterstaat, GVB en Metro en Tram gemeente Amsterdam wanneer de 3 brugdekken van het westelijke spoor kunnen worden ingepland. Zodra duidelijk is wanneer IXAS de werkzaamheden kan uitvoeren, brengen we u hiervan op de hoogte.

Lees ook