Resterend werk aan metrokruising dit weekend

Een deel van onze werkzaamheden aan de metrokruising met de A9 in Amsterdam Zuidoost heeft in het laatste weekeinde van oktober vertraging opgelopen. In het weekeinde van 20 tot en met 22 november kunnen we deze werkzaamheden alsnog uitvoeren.

Nachtwerkzaamheden metrokruising

In het tweede metrovrije weekeinde (23 – 26 oktober 2015) konden we 3 brugdekken niet onder het spoor schuiven. Alle overige werkzaamheden, waaronder het aanbrengen van de funderingen, hebben we wel kunnen doen. Het GVB en de dienst Metro en Tram bieden de mogelijkheid om de resterende werkzaamheden uit te voeren in het weekeinde van vrijdag 20 november vanaf 19.00 uur tot en met zondag 22 november 23.00 uur. Daarna wordt het spoor gecontroleerd. Dit duurt tot 05.00 uur in de ochtend van maandag 23 november.

De werkzaamheden

Op vrijdag starten we met het slijpen en verwijderen van de sporen. Doordat we om 19.00 uur kunnen starten, hoeven we deze werkzaamheden niet in de nacht uit te voeren. Vervolgens verwijderen we de ballast en schuiven we de 3 spoordekken in. Daarna brengen we de ballast weer aan en bouwen we het spoor terug. Deze werkzaamheden leveren hinder op, vooral doordat het verplaatsen van de ballast tot veel verkeersbewegingen leidt.

Lees ook