Informatiebijeenkomsten A6 Almere en Floriade druk bezocht

Tijdens verschillende informatiebijeenkomsten zijn omwonenden van het Weerwater in Almere uitgebreid geïnformeerd over de toekomstige Floriade en vernieuwingen van de snelweg A6. Maar liefst 500 geïnteresseerden luisterden tijdens 6 avonden en 1 middag naar de presentaties van de plannen van de gemeente Almere en Rijkswaterstaat.

Presentatie Floriade

Henk Meijer van de gemeente Almere (projectdirecteur Floriade Almere 2022) ging van start met een presentatie over de wereldexpo die in 2022 in het gebied Almere Centrum Weerwater plaatsvindt. Wat is de planning van de werkzaamheden? Hoe gaat het terrein er uit zien? Wat gebeurt er met het gebied na 2022 en wat zijn de kansen die dit project meebrengt voor Almere.

Presentatie Rijkswaterstaat

Over de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere gaf Jan Kolvoort (omgevingsmanager Rijkswaterstaat) een presentatie. Hij liet het ontwerp zien voor de toekomstige A6, de inpassing in het Weerwatergebied en de nieuwe toe- en afritten. Jan vertelde over de planning en de eerst zichtbare werkzaamheden, vanaf augustus 2015, voor de verlegging van kabels en leidingen.

Bewonersvragen

Veel interesse was er voor de nieuwe toe- en afritten van de A6 en de busverbindingen vanaf het nieuwe busstation ’t Oor naar de wijken. Ook vragen over fietsroutes kwamen aan de orde. Op de gedetailleerde schets van het Weerwatergebied is de nieuwe situatie van de A6 ingetekend. Een definitieve kaart volgt wanneer de aanbesteding voor de A6 is voltooid. Download de gedetailleerde kaart >>

Meer informatie

Rijkswaterstaat is op dit moment druk bezig met de aanbestedingsprocedure voor het project A6. De start van de werkzaamheden is gepland in het vroege voorjaar van 2017. In het najaar van 2015 wordt al met de eerste voorbereidende werkzaamheden, het verleggen van kabels en leidingen begonnen. Omwonenden die hiervan hinder ondervinden worden tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden.