Uitvoeringsovereenkomsten A6 Almere ondertekend

Rijkswaterstaat, de provincie Flevoland, de gemeente Almere, Staatsbosbeheer en Waterschap Zuiderzeeland hebben donderdag 26 november uitvoeringsovereenkomsten ondertekend voor de weguitbreiding A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost.

Rijkswaterstaat werkt samen

In de uitvoeringsovereenkomsten staan afspraken, taken en bevoegdheden over het gebruik en beheer van de grond rondom de verbreding van de A6. Rijkswaterstaat werkt samen met haar partners aan een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Die samenwerking wordt steeds belangrijker nu budgetten krimpen en infrastructurele projecten in het dichtbevolkte Nederland steeds complexer worden. Dat vraagt om slimme oplossingen, gedeelde kennis en permanente vernieuwing in het werk. Rijkswaterstaat zoekt daarom de samenwerking met professionele partners.

Afspraken vastgelegd

De verbreding van de A6 vormt de basis voor de verdere ontwikkeling van Almere en geeft richting aan hoe inwoners in dit gebied de komende jaren wonen, werken en recreëren. Het is dus van belang hier goed met elkaar over na te denken en afspraken vast te leggen. Om dat te waarborgen heeft Rijkswaterstaat met de vier partijen afspraken, taken en bevoegdheden vastgelegd over de inrichting, het gebruik en het beheer van de gronden rondom de A6.

4 partijen 4 taken

Met de gemeente Almere is onder meer afgesproken dat Rijkswaterstaat zorgt voor de aanpassing van een deel van het gemeentelijke wegennet en voor het grondwerk voor de gebiedsontwikkeling Almere Centrum Weerwater, waar de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022 plaatsvindt. De provincie Flevoland is verantwoordelijk voor de verdubbeling van de provinciale Waterlandseweg (N305) en de aansluiting op de A6. Staatsbosbeheer gaat de bosranden, die door de bomenkap voor de verbreding van de A6 worden aangetast, zelf herstellen. En met Waterschap Zuiderzeeland zijn heldere afspraken gemaakt over de waterhuishouding in het gebied en de inpassing van het rioolgemaal op bedrijventerrein De Steiger.

 

Op de foto van links naar rechts: Theo van Gazelle, HID Midden Nederland van Rijkswaterstaat, wethouder Tjeerd Herrema van de gemeente Almere, Rob van der Werff van de provincie Flevoland, Jan Nieuwenhuis van Waterschap Zuiderzeeland en Kees-Jan Dosker van Staatsbosbeheer.