Informatiebijeenkomsten A9 Gaasperdammerweg drukbezocht

Het was druk tijdens de informatiebijeenkomsten op 14 en 15 februari in het Planetarium in Amsterdam. Bezoekers konden informatie inwinnen over de A9 Gaasperdammerweg en de bouw van de A9 Gaasperdammertunnel.

Op dinsdagavond 14 februari waren er 90 geïnteresseerden en op woensdagmiddag ruim 200. Bezoekers konden informatie vinden over onder andere de werkzaamheden, hinder en maatregelen. Er was ook aandacht voor de toekomstige situatie. Zo was het definitief ontwerp van het park – dat bovenop de Gaasperdammertunnel komt – te zien.

Virtueel door de tunnel: net echt!

Bezoekers konden met een VR-bril virtueel door de nieuwe tunnel rijden, om een realistisch beeld te krijgen van hoe de tunnel eruit komt te zien. Zelfs de afrit naar de Gooiseweg vanuit de tunnel – wat deze tunnel uniek maakt – was te zien.

College over de tunneltechnische installaties

Twee specialisten van IXAS en Rijkswaterstaat gaven college over de tunneltechnische installaties. Wat komt er nu eigenlijk allemaal voor apparatuur in de tunnel ? Van verlichting tot camera’s, alles kwam aan bod. Er komen ruim 50 verschillende soorten installaties in de tunnel!

Fotogallerij bijeenkomsten