Informatiebijeenkomsten A9 Gaasperdammerweg: nieuwe fase

Twee jaar na het begin van de werkzaamheden voor de verbreding van de A9 Gaasperdammerweg en de aanleg van een drie kilometer lange tunnel, breekt er een nieuwe fase aan. Vier van de vijf betonnen buizen zijn bijna klaar. De komende tijd werken we aan de afbouw van de tunnel en de wegen, bouwen we de technische installaties af en gaan we ze uitgebreid testen.

Omdat er een nieuwe fase start, organiseert Rijkswaterstaat op 31 oktober en 1 november een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Met een kleine informatiemarkt en een plenaire presentatie informeren we u over de werkzaamheden die aannemerscombinatie IXAS het komende half jaar uitvoert. Medewerkers van Rijkswaterstaat en IXAS zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U hoeft zich niet aan te melden.

Tijden bijeenkomsten

Dinsdagavond 31 oktober is de bijeenkomst van 19.00 tot 21.00 uur. De plenaire presentatie start om 19.30 uur. Woensdagmiddag 1 november duurt de bijeenkomst van 15.00 tot 17.00 uur. De plenaire presentatie start om 15.30 uur. Locatie: Planetarium, Kromwijkdreef 11 in Amsterdam-Zuidoost.

A9 Gaasperdammerweg

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) naar 5 rijstroken per rijrichting en een wisselstrook. De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: we bouwen een circa 3 kilometer lange tunnel, voor schonere lucht en minder geluid in de woonwijken langs de  tunnel. Het werk aan de A9 Gaasperdammerweg is klaar in 2020. In 2021 wordt het park op het dak van de tunnel aangelegd.