Inhijsen liggers viaduct Beneluxbaan

Nachtelijke en weekendwerkzaamheden viaduct Beneluxbaan

Het viaduct over de Beneluxbaan wordt op dit moment aan de zuidzijde verbreed. Van vrijdag 17 november 21.00 uur tot en met maandag 20 november 6.00 uur hijsen wij het eerste deel van de liggers in op de onlangs geplaatste, nieuwe steunpunten. Liggers zijn balken waar straks het brugdek op komt te liggen.

Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren voor zowel de medewerkers als weggebruikers, moet de Beneluxbaan afgesloten worden. Om de doorstroming van het verkeer te waarborgen, mag dit alleen in het weekend of de nacht. Daarom voeren we deze werkzaamheden in het weekend uit.

Wat merkt u ervan?

Geluids- en trillingshinder

  • Omdat de werkzaamheden om de liggers in te hijsen ook in de nacht plaatsvinden en erweinig andere omgevingsgeluiden zijn, verwachten we dat deze werkzaamheden extragoed hoorbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van bouwverkeer en materiaalop materiaal.
  • Er is verlichting nodig om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Hier kunt umogelijk hinder van ervaren.

Verkeershinder

Keerpuntweg:

  • In de avonden en nachten van vrijdag 17 november tot en met maandag 20 november,tussen 21.00 uur en 6.00 uur, vinden verkeersstops plaats op de Keerpuntweg voor al hetverkeer. Deze verkeersstops worden begeleid door verkeersregelaars en duren maximaal10 minuten.

Beneluxbaan:

  • Van vrijdag 17 november 21.00 uur tot en met maandag 20 november 6.00 uur is de Beneluxbaan in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt via bebording omgeleid via de Laan van Langerhuize, Burgemeester Boersweg en Oranjebaan en vice versa.

Ouverture:

  • Van vrijdag 17 november 21.00 uur tot en met maandag 20 november 6.00 uur is de Ouverture in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Fietsers en voetgangers van noord naar zuid Amstelveen en vice versa kunnen gebruik maken van de Keerpuntweg.

Tram 25:

  • Van zaterdag 18 november 1.00 uur tot en met maandag 20 november 5.00 uur is tram 25 niet in gebruik. Bekijk www.gvb.nl voor het meest actuele overzicht en voor alternatieve routes.

Zie afbeelding 1 voor een overzicht van de verkeershinder.

Afbeelding 1: overzicht verkeershinder

Meer informatie

  • Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen via vragen@veenix.nl 
  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de A9BAHO vindt u op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl
  • Via onderstaande QR-code kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief van het project
  • Voor vragen of opmerkingen over het project kunt u contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002
  • Ook bent u van harte welkom in Belevingscentrum Amstelveen InZicht, geopend op woensdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Amstelveen InZicht is gevestigd op Stadsplein 103 te Amstelveen, boven de bibliotheek.