Kabels en leidingen A9 Badhoevedorp – Holendrecht

Onder de grond liggen kabels en leidingen, bijvoorbeeld voor de levering van water, gas en elektriciteit. En denk ook aan telecomkabels en rioolbuizen. Veel van deze ondergrondse netwerken liggen vlak onder de oppervlakte. Omdat de nieuwe A9 verdiept wordt aangelegd, moeten die worden verlegd.

In het gebied onder en nabij de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht worden, tot juni 2018, voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de weguitbreiding A9. Het verleggen van deze kabels en leidingen is een infraproject op zich; er liggen veel water- en elektriciteitsleidingen, warmte- en gasleidingen en telecomkabels in de grond. Met deze voorbereidingen zorgt Rijkswaterstaat er voor dat de aannemer straks snel kan beginnen.

Risicoafweging

Van alle kabels en leidingen die raakvlakken hebben met het tracé A9 Badhoevedorp – Holendrecht is een risicoafweging gemaakt. Kunnen ze blijven liggen, moeten ze verlegd worden voordat de aannemer aan het werk gaat of worden de kabels en leidingen aangepast als de aannemer aan het werk gaat met de A9? Hierover zijn we in gesprek met beheerders van kabels leidingen, zoals GasUnie en Tennet, Liander, KPN en Waternet, en ook met de gemeenten Haarlemmermeer, Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel en het wegendistrict die de vergunningen voor verleggingen moet afgeven.

Boren onder A9 door

Er worden onder andere diepe gestuurde boringen gemaakt, onder de A9 door. Wij streven ernaar dat omwonenden en bedrijven hiervan nauwelijks tot geen overlast ervaren. Waar nodig informeren de bedrijven die aan het werk zijn u over wat er wanneer in uw omgeving gebeurt.